Розвивальні картки й конструктори: Міносвіти рекомендує замінити іграшки в дитсадках

Розвивальні картки й конструктори: Міносвіти рекомендує замінити іграшки в дитсадках

Фото: pixabay.com

Діти також вивчатимуть декоративний розпис та народні ремесла.

Замість пупсів та ракет – ляльки-мотанки та іграшкові комп'ютери: в українських дитячих садках змінюють перелік необхідних іграшок. Міносвіти вперше за 15 років порекомендувало переглянути, з чим граються діти.

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Замість іграшкових м`ясорубок та телевізорів пропонують закупити іграшкові мобільні телефони, пральні машинки, фотоапарати, мікроскопи та комп`ютери. Також рекомендують радіокеровані та інерційні іграшки. У переліку іграшок з’явилися і набори карток для вивчення емоцій і почуттів, а також економічних навичок.

Якщо у дитсадка вистачає коштів, у міністерстві рекомендують придбати тренажери, батути, гірки, гамаки та сухі басейни. До списку також додали розвивальні килимки, м’які та магнітні конструктори, а ще — бізіборди для розвитку дрібної моторики.

Діти також вивчатимуть декоративний розпис та народні ремесла. Уперше серед іграшок з’являться фігурки козаків і ляльки-мотанки. Та й звичайних ляльок — хлопчика і дівчинку — одягнуть в українські народні костюми. Утім, звичні дзиґи та неваляйки у діток не заберуть.

Експерти радять під час вибору іграшки дивитися інформацію на звороті, де мають міститися: дані про виробника цих товарів, про постачальника, імпортера, також мають бути вказані телефон, адреса, сайт, де можна подивитися цю іграшку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація