"Руслан" пережив туманну пастку в США та успішно сів у Мексиці

"Руслан" пережив туманну пастку в США та успішно сів у Мексиці

Фото: ТСН

Літак привіз до цієї країни унікальне обладнання.

Ан-124 «Руслан» із багатотонним вантажем на облавку дістався скаліченої землетрусом Мексики. Цей переліт із Європи на Тихоокеанське узбережжя був непростим і мав чотири зупинки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Перша з них була в Ісландії, де на борт попросилися працівники місцевого аеропорту Кефлавік.  Реакція традиційна – захоплення та порівняння з іще більшою «Мрією».

Чотири зупинки та бенкет на висоті: український "Руслан" з енергетичним обладнанням дістався Мексики

Чотири зупинки та бенкет на висоті: український "Руслан" з енергетичним обладнанням дістався Мексики

Вітри над Північною Атлантикою добряче трусили машину вагою майже 400 тонн. Американське узбережжя зустріло літак густим туманом. Портсмут не приймав літаки кілька годин через нульову видимість, тож «Руслан» сів на запасний аеропорт у Бангорі. Через кілька годин погода трохи покращилася, і капітан Віталій Сафронов прийняв рішення таки летіти у Портсмут. Туман щільно закриває аеродром, лише на висоті 280 метрів пілоти побачили землю.

Загалом у повітрі літак провів 16 годин і здолав 12,5 тисяч кілометрів, перше ніж сів у мексиканському місті з кумедною для українського вуха назвою Хуатулько. Воно хоч не так сильно, але теж постраждало від землетрусів – навіть місцевий аеропорт увесь в тріщинах. 70-тонний генератор та 20-тонне обладнання розвантажували до пізнього вечора – його одразу повезуть у райони, які досі сидять без світла та зв’язку. «Він може забезпечити світлом маленьке місто», - каже представник енергетичної компанії Озі Кук.

Як уже повідомлялося, славетні українські літаки «Руслани» вже тиждень доправляють у Мексику енергетичне обладнання, яке там зараз украй необхідне. Ця країна оговтується від потужних землетрусів і потребує негайної матеріально-технічної допомоги.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація