Рябошапка створив департамент, який розслідуватиме масштабні розкрадання державних коштів

Рябошапка створив департамент, який розслідуватиме масштабні розкрадання державних коштів

Фото: УНІАН

До складу департаменту входитимуть п’ять відділів.

У Генеральній прокуратурі України створено Департамент процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях.

Про це повідомили у відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ відомства.

"У четвер, 19 вересня 2019 року, Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про створення в Генеральній прокуратурі Департаменту процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до складу департаменту, діяльність якого буде зосереджена на процесуальному керівництві у провадженнях щодо злочинів, пов’язаних з масштабними розкраданнями державних коштів, злочинів у кредитно-фінансовій сфері, зокрема пов’язаних із виведенням коштів з банків, внаслідок чого держава була змушена рефінансувати ці банки, провадженнями щодо посягань на права інвесторів, легалізації злочинних доходів і порушень в екологічній сфері, входитимуть п’ять відділів.

Нагадаємо, раніше Рада ліквідувала військову прокуратуру і створила Офіс генпрокурора

Згідно з документом, регіональні прокуратури стануть обласними, а місцеві прокурори матимуть статус окружних. У разі потреби рішенням генерального прокурора можуть утворюватися спеціалізовані прокуратури на правах структурного підрозділу Офісу генпрокурора, на правах обласних прокуратур, на правах підрозділу обласної прокуратури, на правах окружних прокуратур, на правах підрозділу окружної прокуратури.

Також законом суттєво скорочується штат прокуратури, до 10 тисяч працівників (зараз 15 тисяч). Тепер їм потрібно буде пройти атестацію у два етапи (іспит та співбесіда), яку здійснюватимуть спеціальні кадрові комісії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація