Рятівник дитини у вибуху на Бессарабці: дякую Богові, що зміг вчинити саме так

Рятівник дитини у вибуху на Бессарабці: дякую Богові, що зміг вчинити саме так

Чоловік зі сльозами розповідає про пережиту трагедію.

Журналістам вдалося знайти загадкового чоловіка у фіолетовій футболці, який витягнув дитину із понівеченого вибухом на Бессарабці авто через кілька секунд після трагедії. Він довго відмовлявся від інтерв'ю, але врешті його вдалося розговорити, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Такого жахливого я ще не бачив. Я вдячний Господу Богу, що він дав мені сил в той момент правильно зреагувати", - каже Віталій Пилипчук. Він перший вискочив із сусідньої машини та кинувся до понівеченого вибухом авто. "Я подивився – рух на задньому сидінні, моментально повернувся і побачив дитинку маленьку. Перша реакція: Господи, дитина в машині, слава Богу, що ще рухається. Протягнув їй руки, вона мені подала свої ручки.... Пробачте", - не може стримати сліз хвилювання чоловік.

ТСН вдалося поспілкуватися з чоловіком, який витяг дівчинку з понівеченого авто на Бесарабці

ТСН вдалося поспілкуватися з чоловіком, який витяг дівчинку з понівеченого авто на Бесарабці

На шостий день після трагедії йому досі важко про неї згадувати. Віталій каже, що все зайняло секунди, а послідовність подій у пам'яті відтворює досі – в тому числі завдяки відео, яке спершу його обурило. "Усі стоять знімають, мене це вразило, я в стані афекту заматюкався, що ви тут знімаєте, визивайте швидку і поліцію", - зізнається він. Пилипчук заніс дівчинку у розважальний заклад поряд, аби вона не бачила жаху – залишків чоловіка та покалічену вибухом матір. За декілька хвилин приїхали лікарі. "Я привів їх у це приміщення, де знаходилася дитина, ще раз візуально подивився, що все слава Богу", - розповів рятівник.

Брудний і скривавлений, Пилипчук поїхав додому – каже, 20 км від столиці здолав буквально на автопілоті. "Зняв одяг, замочив у холодній воді, бо все було в крові: і брюки, і футболка, сам прийняв душ, погуляв із собакою, налив собі стакан горілки, випив", - пригадує чоловік. Однак заспокоїтися йому не вдалося – цілу ніч Віталій читав новини, переглядав відео і фото. На багатьох бачив себе, дещо послав дружині, яка була у відряджені з донькою. "Почали мені писати, дякувати, що я так зробив, що не побоявся. Мене це вразило, я аж прослізився", - зізнається він.

Тим часом дівчинку із "Охматдиту" перевезли до опікового центру, вона потроху почала приходити до тями. "Був яскравий спалах – і вона втратила свідомість. Потім опритомніла і каже: мене дістав дядя-рятівник", - розповів батько дитини Сергій Кошель. Знайти рятівника Сергій спробував через Facebook, бо з'ясувалося, що розминувся з ним у лікарні – зрозумів це, коли побачив квіти та іграшку в палаті доньки. Познайомитися з батьком врятованої дівчинки Віталій не протии, але, каже, той спершу має поставити дитину на ноги.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Наступна публікація