Рятувальники розповіли, як вдалося врятувати постраждалих у авіакатастрофі на Львівщині

Рятувальники розповіли, як вдалося врятувати постраждалих у авіакатастрофі на Львівщині

Фото: Управління ДСНС України у Львівській області

Одному з тих, хто вижив, вдалося дотелефонувався до рятувальників і керівника компанії

Літак Ан-12 впав на поле села Сокільники неподалік цвинтаря і житлових будинків на Львівщині. За останньою інформацією, загинуло п’ятеро людей, йдеться в ТСН.12.00.

Трьох врятованих вже відвезли в лікарню, але пошукова операція триває. Відомо, що ті, що вижили, були у носовій частині літака. Чи був на борту ще хтось, наразі невідомо. До пошуку можливих потерпілих залучили нацгвардію з собаками. Також працює майже сотня рятувальників. "Літак не горів, пожежі на борту чи в результаті падіння не було. Люди були всередині літака, які подавали ознаки життя, голос подавали… Їх не було видно, ми були змушені вирізати, розрізати елементи обшивки літака і конструкції, які всередині, також вивільняли їх з-під вантажу. З паливних баків літака, безпосередньо з крил незначно витікає паливо... Звичайно це є певна загроза", - розповідає заступник керівника ГУ ДСНС Львівщини Валерій Глобенко.

Що саме це було - аварійне приземлення чи падіння, ще достеменно відомо. Близько 7 ранку за кілька кілометрів до летовища борт зник з радарів, екіпаж припинив виходити на зв’язок. Через 20 хв один з членів екіпажу зателефонував на 101, повідомив про падіння та дав приблизні орієнтири. Зовсім близько від місця падіння приватні будинки і багатоповерхівки. Це просто диво, що літак не впав на них. "Фактично кабіна повністю зрізана. Все порозкидувано, вантаж, який був, він придавив людей, тому шансів когось знайти складно. Багато фрагментів тіл розкидані біля літака", - каже міський голова Львова Андрій Садовий.

ТСН вдалося отримати кадри з місця аварії з квадрокоптера.

5 людей загинули внаслідок падіння літака Ан-12 неподалік летовища під Львовом

5 людей загинули внаслідок падіння літака Ан-12 неподалік летовища під Львовом

На місці падіння літака розгорнули мобільний штаб. Відомо, що літак Ан-12 належить  авіакомпанії "Україна-Аероальянс". Там повідомили, що літак експлуатується 51 рік.

ТСН вдалося записати ексклюзивне інтерв’ю з головою правління авіакомпанії. Чоловік розповів, що борт був повністю справний, регулярно проходив регламентні перевірки. Перед останнім вильотом його також оглядали техніки. Уточнив, що на літаку було восьмеро осіб - 5 членів екіпажу, два бортмеханіки і один технік. Сам літак летів з Іспанії до Туреччини, перевозив автозапчастини. У Львові мав здійснити дозаправку. Про причини аварії в компанії не знають. Після аварійно го приземлення один з членів екіпажу зателефонував до голови авіакомпанії і повідомив про аварію. "Він подзвонив і сказав, що погано сіли. Надалі всю інформацію отримуємо від рятувальників", - каже керівник компанії. 

Нагадаємо, 4 жовтня о 7 ранку транспортний літак Ан-12 поблизу міста Львів здійснив аварійне приземлення.

В результаті аварії п'ятеро пасажирів літака загинули, троє отримали важкі травми, їх доправили до 8 лікарні міста Львів. Розглядається дві причини аварії: закінчення пального та помилка пілота.

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження через аварію. Пізніше стали відомі імена загиблих. Всі потерпілі з численними травмами у лікарні, медики борються за їхні життя.

Власні джерела ТСН повідомляють, що попередньо літак впав через перевантаження. Крім того, місце аварії літака зняли з дрона.

ТСН.ua зібрав найголовніше про ранкову аварію транспортного літака.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Катастрофа Ан-12 під Львовом
Наступна публікація