Рятувальники на Буковині всю ніч латали діру в дамбі, щоб не допустити масштабного прориву

Рятувальники на Буковині всю ніч латали діру в дамбі, щоб не допустити масштабного прориву

Роботи тривали до 6 ранку, поки вода не почала відступати

На українській Буковині усю ніч рятувальники намагалися уникнути прориву дамби, яку пошкодила сильна злива. Під загрозою затоплення опинились два сусідніх села, де мешкає майже 6 тисяч людей, йдеться в ТСН.12.00. 

Схоже на те, що зусилля рятувальників і місцевих жителів, які усю ніч намагалися укріпити дамбу на річці Черемош, не були марними, і прориву не буде. Хоча вночі ця загроза була цілком реальною. Через затяжні опади рівень води в річці значно піднявся, і стрімкою течією знесло приблизно 30 метрів захисної споруди. За словами рятувальників, це могло призвести до того, що вода знесла б усю дамбу та затопила сусідні села Банилів та Мілієво.

На ноги підняли увесь особовий склад районного управління ДСНС та залучили рятувальників з області. Всю ніч майже 150 працівників разом із місцевими мешканцями укріпляли дамбу – укладали колоди та мішки з піском і гравієм.

Загалом знесли більше 250 мішків та 30 кубометрів деревини. І цього виявилось достатньо – приблизно о шостій ранку вода у річці почала відступати, тож затопленню двох сіл вдалося запобігти. На місті про всяк випадок лишили пост ДСНС, який веде спостереження за дамбою.

Рятувальникам вдалось уникнути прориву дамби на Буковині

Рятувальникам вдалось уникнути прориву дамби на Буковині

Повʼязані теми:

Наступна публікація