Рятувальники не рекомендують жителям Ічні повертатися в домівки до понеділка

Рятувальники не рекомендують жителям Ічні повертатися в домівки до понеділка

Фото: УНІАН

Поблизу полігону все ще надто небезпечно.

Щонайменше до понеділка рятувальники не рекомендують жителям ічнянських сіл їхати до своїх осель, адже на складах Чернігівщини розриви чути і досі. Кожної години може здетонувати до десяти снарядів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, на полігоні досі не загасили декілька осередків пожежі. Щоби приборкати вогонь, там нині працюють пожежні танки, літаки і навіть спеціальний гелікоптер, які гасять полум’я по селах і лісах. Головною версією вибухів на складах вважають диверсію.

На арсеналі боєприпасів на Чернігівщині досі не загасили декілька осередків пожежі

На арсеналі боєприпасів на Чернігівщині досі не загасили декілька осередків пожежі

Довкола арсеналу працюють сапери, вони вже очистили автодороги у 16-кілометровій зоні. "Більш-менш безпечно буде тоді, коли ми перевіримо щонайменше десять населених пунктів, які найближче прилягають до епіцентру вибуху. Це буде найближчі три-чотири дні – ми вже будемо знати. І до цього часу ми ці населені пункти розмінуємо", - пообіцяв голова ДСНС Микола Чечоткін. Жителі ж навколишніх сіл, попри рекомендації рятувальників, починають повертатися додому і лагодити власні помешкання. 

Як повідомлялося кілька годин тому, у Чернігівській області на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу міста Ічня, де в ніч проти 9 жовтня здетонували боєприпаси, збільшилася інтенсивність вибухів снарядів. Загиблих та травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Повʼязані теми:

Наступна публікація