Рятувальники попередили українців про найвищий рівень пожежної небезпеки

Рятувальники попередили українців про найвищий рівень пожежної небезпеки

Фото: ДСНС

Рятувальники зазначають, що причинами масштабних пожеж у природних екосистемах найчастіше є наслідки людської легковажності

В Україні оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки.

Рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі у природних екосистемах, передає прес-служба ДСНС.

Зокрема, за даними Укргідрометцентру, до 25 вересня на Сході України утримається надзвичайна пожежна небезпека 5 класу.

"Рятувальники зазначають, що причинами масштабних пожеж у природних екосистемах найчастіше є наслідки людської легковажності. Саме громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду, викидаючи недопалки на узбіччя доріг, залишаючи сміття у лісах або спалюючи його на присадибних ділянках", - йдеться у повідомленні.

Так, лише впродовж минулої доби в Україні виникло 222 загорянь на відкритих територіях. Масштабні лісові пожежі виникли цими днями у Харківській області на території одразу двох лісництв.

Крім того, на Черкащині триває гасіння пожежі, що виникла 22 вересня на території Богданівського лісництва. Горіла лісова підстилка також і на Полтавщині: у Чалівському та Кременчуцькому лісництвах.

Нагадаємо, через лісову пожежу під Кременчуком на Полтавщині рятувальники перекрили трасу і евакуюють людей із дачних будинків. За інформацією ДСНС, вогонь з'явився вдень близько 13:00 у лісовому масиві біля села Придніпрянське.

Через лісову пожежу під Кременчуком рятувальники евакуюють місцевих жителів

Через лісову пожежу під Кременчуком рятувальники евакуюють місцевих жителів

Повʼязані теми:

Наступна публікація