Садовий оприлюднив сотні відмов на прохання про допомогу зі сміттям

Садовий оприлюднив сотні відмов на прохання про допомогу зі сміттям

Фото: УНІАН

За словами львівського мера, ще понад понад 250 посадовців проігнорували його звернення.

Мер Львова Андрій Садовий оприлюднив 229 відмов на свої звернення до обласних та місцевих органів влади щодо допомоги зі львівським сміттям.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Є одна "пісня", яку організатори сміттєвої блокади Львова співають кожного разу, коли доводять ситуацію до межі екологічної кризи: "Садовий ні до кого не звертався, тому ніхто Львову не допомагає". Щоб остаточно закрити це питання, викладаємо на сайті міської ради скани усіх відмов в допомозі від тих органів, до яких ми скеровували листи-прохання", - зазначив він, оприлюднивши звернення на сайті Львівської міськради.

За словами Садового, Львів просив лише про тимчасовий прийом принаймні невеликої кількості ТПВ на легальні полігони за офіційну оплату.

"Дані лише за 2017 рік: скеровано звернень до обласних та місцевих органів влади – 495; отримано офіційних відмов – 229; не отримано жодних відповідей – 257; отримано позитивних відповідей - 9 (частина з цих полігонів закрилась одразу після початку співпраці)", - наголосив мер міста.

Окремо Садовий додав, що в кожного, хто відмовляв Львову, була своя причина.

"Є об'єктивні причини, є політичні, є банальний страх і наслідки пресингу. Я лише хочу щиро побажати кожній громаді в Україні не опинитись в майбутньому в подібній ситуації, коли, не дай Боже, щось трапиться. В будь-якому випадку, на допомогу львів'ян ви завжди можете розраховувати", - резюмував він.

Нагадаємо, у Львові від літа минулого року тривають проблеми із вивозом сміття через закриття Грибовицького звалища, де сталася пожежа. Мер Львова Андрій Садовий звернувся до Кабміну з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через продовження "сміттєвої блокади". Очільник міста стверджував, що спроби тимчасово вивозити відходи на інші полігони наштовхнулися на "системний та організований опір", а директорам інших сміттєвих полігонів, куди побутові відходи хотіли відвозити тимчасово, відчули тиск і погрози.

Згодом прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час селекторної наради з регіонами заявив, що уряд може виділити з держбюджету 50 млн грн для облаштування у Львові міського сміттєвого полігону. 

19 червня через проблему львівського сміття голодування оголосив лідер фракції "Самопомочі" у Верховній Раді Олег Березюк. 20 червня до нього долучилася віце-спікер Оксана Сироїд.

Проблемне сміття: однофамільці Березюка і Сироїд влаштували протест у Львові

Проблемне сміття: однофамільці Березюка і Сироїд влаштували протест у Львові

Своєю чергою виконувач обов'язків  міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила про те, що наразі не бачить офіційних підстав для запровадження надзвичайної екологічної ситуації у Львові, однак визнає високий рівень бактерій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація