Садовий розповів, коли у Львові з'явиться сміттєпереробний завод

Садовий розповів, коли у Львові з'явиться сміттєпереробний завод

Андрій Садовий / Фото: УНІАН

Він додав, що найкращі компанії Європи зможуть брати участь у тендерах на його будівництво.

Міський голова Львова Андрій Садовий стверджує, що місто матиме за три роки сміттєпереробний завод, якщо "все буде йти за планом".

Про це він сказав сьогодні під час сесії Львівської міської ради, передає УНІАН.

"Якщо ніхто не буде заважати, і все буде йти за планом, то за три роки місто матиме завод з переробки відходів. Тому що проектні роботи дуже довго тривають, сам процес будівництва довго триває і, співпрацюючи з Європейським інвестиційним банком, ми повинні зрозуміти, що усі процедури будуть відбуватися згідно з європейським законодавством", - розповів Садовий.

Він додав, що найкращі компанії Європи зможуть брати участь у тендерах і подавати свої пропозиції. 

"Проблему з ділянкою, на мою думку, має вирішувати Львівська обласна рада, держава, тому що ми як місто тут затиснуті своїми можливостями. Область має багато землі, яка є поза межами населених пунктів, і своїм розпорядженням вони можуть просто нам виділити ділянку. Таких пропозицій, на превеликий жаль, ми на сьогодні ще не отримали", - зауважив міський голова.

Також він наголосив, що конкретні межі ділянки будуть визначатися в робочому порядку, і міська рада після ухвалення відповідного звернення скерує його до керівництва держави. Це, зокрема, питання про виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу на території Яворівського військового полігону.

На сьогоднішньому засіданні депутати за це звернення не голосували, оголошено перерву в роботі сесії до 1 липня.

Нагадаємо, 28 травня сталося займання на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова. На ліквідацію пожежі були відправлені команди рятувальників. 30 травня на сміттєзвалищі стався обвал, під яким опинилися троє пожежників та один працівник комунальної служби. Тіла трьох чоловіків відкопали під завалами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація