Сало на сніданок та багатошаровість в одязі. Експерти порадили, як пережити люті морози

Сало на сніданок та багатошаровість в одязі. Експерти порадили, як пережити люті морози

Фото: pixabay.com

У холоди варто правильно снідати.

У морозні дні дуже важливо дотримуватися правил правильного сніданку.

Про це йдеться у "Сніданку з "1+1".

Перед виходом на вулицю експерти радять з’їсти бутерброд із салом. Оскільки калорії – це саме те, що необхідно організму за надто низьких температур повітря.

Річ у тому, що калорії ніде не відкладуться, адже організму потрібне постійне паливо, щоб себе обігрівати.

За морозної погоди не варто замотувати лице шарфами. Оскільки пару, що наповнює вовну шарфа, мороз перетворить на лід. Таким чином, доведеться дихати через льодяний фільтр, що може спричинити навіть ангіну.

Тому дихати на вулиці треба неприкритим носом.

Як встояти перед морозами - поради експертів

Як встояти перед морозами - поради експертів

Звісно, виходити  на морозну вулицю без шапки буде величезною необачністю. На морозі судини головного мозку неодноразово звужуються під час морозів і розширюються в приміщенні. Більше того, мороз травмує волосяні цибулини, а через це волосся невпинно випадатиме.

А от шию та груди слід старанно ховати під одягом.

До слова, в одязі за холодної температури важлива не товщина, а багатошаровість. Не замерзнути можна і в легкому верхньому одязі. Головне – це одягнути під нього футболку, джемпер. Важливо, аби речі були з натуральної тканини.

Нагадаємо, що найближчими вихідними та на початку наступного тижня, 24-27 лютого, в Україні очікується сильне похолодання: зниження нічної (мінімальної) температури 24 лютого до 10-16 градусів морозу, у Чернігівській, Сумській, Харківській областях до 16-21 градуса морозу. На півдні країни та Закарпатті - до 3-9 градусів морозу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація