Сам собі Автодор: У Чернівцях кандидат фізичних наук взявся самотужки латати ями

Сам собі Автодор: У Чернівцях кандидат фізичних наук взявся самотужки латати ями

Основну масу робіт планує провести під час відпустки.

Із доцента  – в дорожники.  У Чернівцях науковець сам взявся лагодити дорогу. Почав біля власного будинку. Витрачає на кожну до 20 хвилин і кількадесят гривень. А в соцмережах агітує містян приєднуватися, йдеться в ТСН.12.00. 

На дорогу між будинками Ігор виходить з синами. З машини дістають гравій та пісок.

“Це є доступні матеріали, коли виїжджаєш на річку, цього всього можна взяти”, - каже чоловік.

Купують лише  цемент.

Дорожнім ремонтом поблизу дому доцент Чернівецького університету вирішив зайнятися несподівано. Напівжартома поставив собі завдання -  залатати 100 ям. Технологія проста – розчистити від бруду, розмішати цемент з піском та щебнем, залити водою.

Кандидат фізичних наук взявся самотужки латати ями у Чернівцях

Кандидат фізичних наук взявся самотужки латати ями у Чернівцях

Перехожі просто спостерігають, водії підтримують. А от в Інтернеті здебільшого критика. У групі, яку Ігор створив, аби ділитися  досвідом, деякі користувачі називають його роботу  ведмежою послугою автомобілістам.

“Коли це каміння почне вилітати і бити машини – вас згадають незлим і тихим словом”, - пишуть у соціальній мережі.

Комунальники також кажуть – це ненадовго, адже технологія передбачає використання бітуму, на якому зазвичай тримається латка.

“Цемент з асфальтом, він не тримає, перший дощ і воно вимиває все. Неможна так закласти, як люди кладуть – камінням. Це тимчасова ліквідація ям, і все”, - каже головний інженер КП “МіськШЕП” Павло Олоер.

Ігор скептикам показує  латку, яка  вже витримала кілька дощів.

Свіжозалатану яму Ігор з синами позначають конструкцією з дощок допоки суміш не затвердіє. Незабаром у доцента відпустка, тоді планують обійти  усі міжбудинкові проїзди в районі .

Повʼязані теми:

Наступна публікація