Санаторій в окупованому Криму приймав бойовиків ОРДЛО і військових РФ: заробіток відправляли до Києва

Санаторій в окупованому Криму приймав бойовиків ОРДЛО і військових РФ: заробіток відправляли до Києва

Санаторій в окупованому Криму приймав бойовиків ОРДЛО і військових РФ: заробіток відправляли до Києва

Фото: СБУ

Співробітник СБУ викрили схему легалізації коштів, отриманих від курортних послуг на тимчасово окупованій території.

Служба безпеки України припинила злочинну схему, яку організували керівники одного із санаторіїв, розташованого у Саках на території тимчасово окупованого Криму. Зловмисники надавали курортні послуги бойовикам з ОРДЛО і військовим РФ та отримували за це мільйонні прибутки щомісяця.

Про це у п’ятницю, 6 серпня, повідомили у пресслужбі СБУ.

Після анексії Криму керівництво санаторію переїхало в Київ, на тимчасово окупованій території залишився лише генеральний директор цього оздоровчого закладу, який перереєстрували в органах окупаційної адміністрації і підписали угоду з Міністерством оборони РФ.

За даними СБУ, курортні послуги тут надавали не тільки російським військовим, але й бойовикам із ОРДЛО.

Гендиректор санаторію став “депутатом” Сакської міської ради від однієї із ключових партій РФ, членство у якій він декларує з 1 липня 2014 року, хоча до Консульства України стосовно зміни громадянства він не звертався.

“Щоб “київське” керівництво санаторію отримувало гроші, зловмисники придумали схему. В Україні вони зареєстрували “дзеркальну” юридичну особу, керівниками і співробітниками якої є громадяни України. На її рахунки переказували кошти для переведення їх у готівку”, - повідомили у пресслужбі СБУ.

Кошти отримані від незаконної діяльності легалізували через операції з купівлі-продажу цінних паперів.

За місцем проживання організаторів цієї схеми співробітники СБУ провели обшуки, вилучивши печатки, штампи, документацію, електронне листування зі спільниками із ТОТ АР Крим та інші предмети, що засвідчують протиправну діяльність.

Фото: СБУ

“Наразі одному з організаторів схем» та його спільниці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ст. 220-2 (фальсифікація фінансових документів та звітності фінансової організації, приховування неплатоспроможності фінансової установи або підстав для відкликання (анулювання) ліцензії фінансової установи) Кримінального кодексу України”, - повідомили в пресслужбі СБУ. 

Нагадаємо, раніше під час спецоперації Служби безпеки України на Харківщині було затримано майже 50 осіб, які входили до злочинного угруповання, що займалося вимаганням у місцевих бізнесменів. Злочинці діяли, зокрема на ринку ритуальних послуг.

Повʼязані теми:

Наступна публікація