САП збирала детальну інформацію про членів уряду Гройсмана

САП збирала детальну інформацію про членів уряду Гройсмана

Фото: УНІАН

Антикорупційну прокуратуру зацікавила детальна інформація про Кабмін.

Спеціальна антикорупційна прокуратура цікавилася відомостями про призначення та звільнення й особистими даними урядовців.

Інформація про це зазначена у листі заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка, який поширив голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський, передає  "Економічна правда".

САП ще у серпні 2018 року просила у Кабінету міністрів  інформацію щодо призначень та звільнень від січня 2016 року до кінця серпня 2018 року виконуючих обов'язки міністрів, перших заступників, заступників міністрів, секретарів Кабміну та їхніх заступників. Кабмін повинен був пояснити антикорупціонерам підстави, чому посадовці були звільнені, та надати номери наказів про звільнення.

Також прокуратура просила до особистої інформації додати номери наказів та зазначити, чи перебувають особи на посадах досі. 

Такі ж відомості САП просила надати щодо керівників органів центральної виконавчої влади, які не є членами Кабміну, та їх заступників.

"Таким чином САП шукає фігурантів кримінальних проваджень через подані із запізненням декларації чи зміни до них", - вважає Канєвський.

Згідно із законом "Про запобігання корупції", чиновник наступного року після звільнення повинен подати декларацію за минулий рік. Невчасне подання декларації порушує статтю 366-1 Кримінального кодексу "декларування недостовірної інформації", згідно з якою максимальне покарання - це  позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У прокуратурі такий масовий збір інформації про топ-чиновників пояснили особливостями законодавства, яким "органи прокуратури віднесено до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції".

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції склало список із топ-порушень антикорупційного законодавства за жовтень 2018 року. Список порушників очолив нардеп Вадим Новінський, який недостовірно задекларував майно на суму понад 8,6 млн гривень.

У САП готують подання на нардепа від "Волі народу" Станіслава Березкіна

У САП готують подання на нардепа від "Волі народу" Станіслава Березкіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація