Савченко через суд змусила виплатити їй депутатську зарплату під час перебування в СІЗО

Савченко через суд змусила виплатити їй депутатську зарплату під час перебування в СІЗО

Фото: УНІАН

Суд зобов'язав виплатити їй майже півмільйона гривень.

Народний депутат Надія Савченко підозрювана у підготовці терактів та державного перевороту відсудила майже півмільйона гривень депутатської зарплати.

Про це розповів голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський на засіданні комітету 16 січня, передає УНІАН.

“До речі, я вас вітаю, - колишній член нашого комітету за рішенням суду отримає зараз 450 тисяч гривень. Правоохоронні органи завадили їй ходити на роботу і отримувати заробітну плату”, - пояснив Пашинський та додав, що йдеться про Надію Савченко.

Нагадаємо, раніше нардепа Надію Савченко звинуватили у змові з екс-керівником Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном, затриманим на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції. Він прямував з окупованих територій, і в його вантажі знайшли зброю та боєприпаси. Переговірнику закидають підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю.  

22 березня Верховна Рада зняла з Савченко недоторканність і схвалила притягнення до кримінальної відповідальності та арешт.

Савченко звинувачують у підготовці масштабного теракту проти керівництва країни з метою державного перевороту. Голосувати проти Савченко депутатів переконало 30-хвилинне відео. На ньому вона разом зі своїм спільником Володимиром Рубаном у деталях планують терористичну атаку із тисячами жертв у Києві.

23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав для Савченко запобіжний захід у вигляді двох місяців під арештом, а нардеп оголосила голодування.

10 квітня співробітники СБУ обшукали її квартиру. 17 квітня вона дала свідчення на поліграфі. 25 жовтня суд залишив чинним рішення щодо тримання Савченко під вартою.

5 грудня нардеп оголосила сухе голодування через "шантаж СБУ", а за п’ять днів її сестра Віра повідомила, що Надія Савченко перебуває у важкому стані.

СБУ продемонструвала зброю, яку спільник Савченко завозив в Україну з "ДНР"

СБУ продемонструвала зброю, яку спільник Савченко завозив в Україну з "ДНР"

Повʼязані теми:

Наступна публікація