Савченко розповіла про замовлення АП на її фізичну ліквідацію

Савченко розповіла про замовлення АП на її фізичну ліквідацію

Фото: Reuters

Її сестра Віра особисто розбиралася з ситуацією.

Адміністрація президента робила замовлення на фізичну ліквідацію депутата Надії Савченко, яку зараз підозрюють у підготовці теракту у Верховній Раді.

Про це вона розповіла під час брифінгу.

"Перший раз я отримала попередження, що є наказ Банкової на мою фізичну ліквідацію від Адміністрації президента, від Тарана (Андрій Таранов - екс-заступник АП - ред.), невдовзі після чого він загинув. Другого разу я отримала попередження від зовнішньої розвідки, що є наказ на мою ліквідацію, знову таки з Банкової", - сказала вона.

За її словами, сестра Надії Віра їздила до колишнього начальника Головного управління розвідки, а згодом заступника голови Адміністрації президента України, аби поспілкуватися про погрози у бік Савченко.

Попереджали депутата і третього разу, ба навіть указали на спеціальний підрозділ, який має виконати це розпорядження. 

Нагадаємо, народний депутат Надія Савченко, яку підозрюють в організації теракту у центрі Києва, подала клопотання щодо взяття очільника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, якому також закидають терористичну діяльність, на поруки. 

Нагадаємо, раніше керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримали на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції.   Він прямував з окупованих територій, і в його вантажі знайшли зброю та боєприпаси. У повідомленні про підозру переговірнику закидають підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю. Рубан звинувачення відкидає і стверджує, що був лише водієм, а про зброю в авто нічого не знав. 

Глава СБУ Василь Грицак завив, що за допомогою перевезеної Рубаном зброї у центрі Києва планували здійснити масштабні теракти, що призвели би до багатьох жертв. 

Суд постановив взяти Рубана під варту на 60 днів без можливості внесення застави.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у слідства є незаперечні докази того, що нардеп Надія Савченко особисто планувала теракт у Верховній Раді. Він також подав до парламенту подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт політика.

Раніше Верховна Рада виключила депутата Надію Савченко з Комітету з питань національної безпеки та оборони.

Своєю чергою Савченко написала скаргу на Луценко та попросила Порошенка звільнити генпрокурора.

Повʼязані теми:

Наступна публікація