СБУ 30 годин проводила обшуки в "Буковелі" та пов'язаних із ним компаніях

СБУ 30 годин проводила обшуки в "Буковелі" та пов'язаних із ним компаніях

СБУ 30 годин проводила обшуки в "Буковелі" та пов'язаних із ним компаніях

Фото: ТСН.ua

В СБУ заявили про розкриття схеми розкрадання дорожнього фонду.

30 годин тривали обшуки приміщень, засновником яких є народний депутат Олександр Шевченко. Частина приміщень на території туристичного комплексу "Буковель" зруйновано. Весь цей час людей утримували в приміщеннях без води та їжі. Що саме шукали, і чому в ресторані "Сало" і в пункті прокату гірськолижного спорядження, в СБУ не повідомляють. Але стверджують, що розкрили масштабну схему привласнення коштів Дорожнього фонду України.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Ранок у парламенті. Година уряду. До прем'єра звертається депутат Олександр Шевченко. У цей час на території гірськолижного курорту "Буковель", співзасновником якого він є, тривають обшуки СБУ.

"Зараз уже добу йдуть ці безпрєдєльні дії. Людей не випускають взагалі з офісів. Прошу вас поставити на особистий контроль це питання", - каже Шевченко.

Прем’єр Гройсман зазначає, що силові акції проти бізнесу - недопустимі в цивілізованій державі.

"Ми боремося за реальні зміни у відношеннях з бізнесом. Тому будь-які заходи мають бути цивілізовані. Тим більше, ми з вами приймали проекти про більш відкриті діяння в тому питанні - так званий закон "Маски-шоу-1" і "Маски-шоу-2", - зазначив Гройсман.

У СБУ впродовж дня ситуацію з обшуками в "Буковелі" та інших фірмах, засновником яких був Олександр Шевченко, так і не прокоментували. Натомість на сайті відомства з’явився допис про розкриття схеми розкрадання дорожнього фонду.

Буковельська компанія "ПБС" справді будує дороги. Раніше вона ремонтувала шляхи на території комплексу. 2015 року компанія виграла тендер на будівництво траси Мукачево-Івано-Франківськ-Львів. Початкова вартість проекту – 388 млн грн. Остаточна – 244 млн грн. Тобто на 140 мільйонів менше. Міністр відзначив компанію саме за дешевшу пропозицію.

"Я вдячний українським компаніям, які, зокрема, першими сказали, що ми даємо 10 років гарантії . Перші дороги, які були споруджені у 2017-18 роках уже мають не 5-річну гарантію, чого ми вимагаємо від всіх, а 10-річну, яку дає поки що одна", - зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

До того ж це єдина в Україні фірма, що дає на свої дороги гарантію десять років.

СБУ 30 годин проводила обшуки в компаніях нардепа Олександра Шевченка

СБУ 30 годин проводила обшуки в компаніях нардепа Олександра Шевченка

Трасу будували за технологією, що називається "холодний ресайклінг". Тобто з використанням старого асфальту як додаткову підкладку під новий. Водії в захваті і відзначають, що ремонт зроблений якісно.

Колишній очільник СБУ Валентин Наливайченко каже, що будь-якої перспективи в суді ця справа не матиме, адже всі ці обшуки з показовим знищенням майна і залякуванням співробітників мають лише політичні мотиви.

"Тиск і залякування інших кандидатів у президенти, але що прикро також, це перешкоджання українському бізнесу. Ніяких результатів від таких обшуків не буде, судові процеси або те, що передбачено законом для прокурорів, але ніяк не спецслужб. Це чергові "маски-шоу" за моєю оцінкою, а режисер перебуває на Банковій", - сказав Наливайченко.

Наразі працівники СБУ залишили всі приміщення. Офіс фірми "Скорзонера", яка є засновником комплексу "Буковель", перевіряли 30 годин. Знищено сейфи, виламано двері, але жодної інформації, яка могла би стати доказом у кримінальному провадженні, не виявлено. Також нічого цікавого не виявлено і в ресторані "Сало" та в пункті прокату гірськолижного обладнання в самому "Буковелі".

Дмитро Святненко, Алла Пасс, Раміль Єнікєєв

Повʼязані теми:

Наступна публікація