СБУ накрила нарколабораторію на Одещині: організатора затримали на збуті чергової партії "товару"

Під час обшуків за місцем "виробництва" виявлено понад 2 кілограми наркоречовини та зброю.

Служба безпеки України блокувала в Одеській області діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні і збуті оптових партій психотропів та використовувало зброю для "захисту" наркобізнесу. До складу групи входило декілька місцевих жителів.

"За попередніми даними досудового розслідування, Зловмисники облаштували нарколабораторію із виготовлення амфетаміну у домоволодінні одного з фігурантів. Оперативники спецслужби встановили, що готовий "товар" фігуранти збували через особисті зв’язки на території регіону. Щомісяця ділки виробляли та збували психотропи у середньому на мільйон гривень. Діяло угруповання понад рік", - йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

Зазначається, що правоохоронці затримали організатора та активного учасника наркоугруповання на збуті чергової партії амфетаміну. Під час обшуків за місцем "виробництва" виявлено понад 2 кілограми наркоречовини.

Також у помешканні одного із зловмисників вилучено:

  • 2 автомати Калашникова,
  • 24 пістолети Макарова, "ТТ" і "Наган",
  • мінометну міну,
  • понад 1,5 тисячі набоїв різного калібру,
  • майже 15 кілограмів пороху і комплектуючі до вогнепальної зброї.

Крім того виявлено обладнання та верстати для виготовлення набоїв і перероблення стрілецької зброї, корпус гранати без запалу, електродетонатори і димові шашки.

Вилучені предмети направлено на експертизу.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозри та обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності організованого угруповання. Після проведення відповідних експертиз вирішуватиметься питання щодо додаткової кваліфікації кримінального правопорушення за ст. 263 Кримінального кодексу України.

Раніше у Харківській області поліція провела 350 обшуків та встановила 118 осіб, які причетні до незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Правоохоронці вилучили наркотиків та прекурсорів на близько 120 мільйонів гривень. 

У Львівському виші влаштували нарколабораторію

У Львівському виші влаштували нарколабораторію

Повʼязані теми:

Наступна публікація