СБУ оголосила в розшук севастопольських депутатів-зрадників, які допомогли окупантам "віджати" Крим

СБУ оголосила в розшук севастопольських депутатів-зрадників, які допомогли окупантам "віджати" Крим

Фото: УНІАН

Депутатів звинувачують у державній зраді.

СБУ оголосила в розшук та розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно депутатів Севастопольської міськради, які сприяли анексії Криму Росією .

Про це повідомили у прес-центрі відомства.

"Правоохоронці зібрали повну доказову базу та встановили, що двоє депутатів 6 скликання, обраних на чергових виборах депутатів ВР АР Крим у 2010 році, свідомо порушили Конституцію та інші закони України. Вони, достовірно знаючи, що Севастополь є невід’ємною частиною України, проголосували за "незалежність" півострова, створення так званої "Республіки Крим" та за перейменування міської ради у "Законодательное собрание города Севастополь", чим завдали шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України", - йдеться у повідомленні.

За даними слідчих СБУ, їхні дії кваліфіковані як державна зрада.

Наразі стосовно зрадників розпочато спеціальне досудове розслідування, оскільки вони постійно перебувають на території окупованого Криму.

Нагадаємо, раніше російська телеведуча Ксенія Собчак, яка публічно оголосила про свої наміри балотуватися на пост президента РФ під час виборів 2018 року, заявила, що Крим з точки зору міжнародного права є українським, а Росія порушила всі домовленості.

Повʼязані теми:

Наступна публікація