СБУ перевіряє інформацію щодо "держзради" високопосадовця розвідки Семочка

СБУ перевіряє інформацію щодо "держзради" високопосадовця розвідки Семочка

Фото: УНІАН

Журналісти стверджують, що члени родини Семочка мають російське громадянство та бізнес в анексованому Криму.

Служба безпеки України у межах розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу перевіряє оприлюднену у ЗМІ інформацію щодо колишнього співробітника СБУ Сергія Семочка.

Про це в СБУ повідомили у вівторок, 16 жовтня, у Facebook.

Зазначається, що орган досудового розслідування планує долучити до процесуальної співпраці Бігуса та його команду для дослідження викладених у журналістському розслідуванні обставин.

"Водночас зазначаємо, що перевірка інформації стосовно статків та можливого незаконного збагачення С. Семочко перевіряється НАБУ у межах зареєстрованого ними кримінального провадження за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України", - додали у Службі безпеки.

Служба безпеки України у межах розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч. 1 ст. 111...

Опубликовано The Security Service of Ukraine Вторник, 16 октября 2018 г.

Між тим сам Семочко в інтерв’ю телеканалу ZIK, поширеному 16 жовтня, розповів, що не має стосунку до будинків під Києвом, вартість яких складає мільйони доларів, а його дружина є виключно громадянкою України.

Нагадаємо, раніше журналісти програми "Наші гроші" опублікували сюжет про заступника голови Служби зовнішньої розвідки СБУ Сергія Семочка. У ньому зокрема повідомляється, що під керівництвом Семочка від фармакологічних компаній стали вимагати проводити тендери, а фактично у бізнесу просто вимагали "відкати" за можливість закупити ліки.

Розслідувачі також показали дорогі будинки і автомобіль Land Cruiser, які нібито належать Семочку. У сюжеті йдеться і про те, що родичі Семочка володіють російським громадянством і бізнесом в Криму.

Після цього Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження стосовно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Заступник голови Служби зовнішньої розвідки володіє нерухомістю на 200 мільйонів гривень

Заступник голови Служби зовнішньої розвідки володіє нерухомістю на 200 мільйонів гривень

Повʼязані теми:

Наступна публікація