СБУ: російська "фабрика тролів" намагається втрутитись у вибори – як українцям розпізнати кіберзлочинців

СБУ: російська "фабрика тролів" намагається втрутитись у вибори – як українцям розпізнати кіберзлочинців

Фото: Reuters

Зловмисники використовують акаунти українців у соцмережах.

Спецслужби РФ намагаються використати акаунти українських користувачів у соцмережах для втручання у вибори.

Про це повідомляє прес-центр  СБУ.

Так, оперативники встановили, що до цього залучено ТОВ "Агенство Інтернет Досліджень", яке причетне до втручання у виборчі процеси багатьох демократичних країн.

СБ України отримала інформацію, що напередодні президентських та парламентських виборів в Україні у 2019 році до українців від цієї "фабрики тролів" почали надходити пропозиції нібито від комерційно зацікавлених осіб.

У них за гроші українським користувачам пропонували надати тимчасовий доступ до так званого рекламного кабінету акаунтів у Facebook Twitter для начебто поширення через них таргетингової реклами та просування комерційних інтересів.

Насправді отримані представниками країни-агресора права доступу до акаунтів українців у соцмережах будуть використані спецслужбами РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності, маніпулювання суспільною свідомістю, втручання у передвиборчі процеси, а також поширення антиукраїнських матеріалів, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки в державі.

СБУ закликала користувачів соцмереж бути обережними і повідомляти про підозрілі пропозиція та публікації. Там звернули увагу, що відповідальність за можливі протиправні дії, згідно з чинним законодавством, буде нести власник, або особа, яка зареєструвала акаунт у соцмережах.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила фірму, яка за допомогою заборонених програм викрала бази даних та інформацію державних установ, військових підрозділів та підприємств. Не виключено, що викрадена інформація потрапляла до рук спецслужб Росії.

У британському уряді звинуватили російських розвідників у гучних кібератаках в різних країнах

У британському уряді звинуватили російських розвідників у гучних кібератаках в різних країнах

Повʼязані теми:

Наступна публікація