СБУ розкрила зухвалу схему фінансових махінацій закупівлі вугілля в зоні АТО

СБУ розкрила зухвалу схему фінансових махінацій закупівлі вугілля в зоні АТО

Вугілля призначалося для шкіл. / Фото: Архів

Загальна сума угод становить понад 5,6 мільйона гривень.

Співробітники Служби безпеки України викрили розтрату державних коштів при закупівлі вугілля для освітніх закладів, розташованих у районі проведення АТО.

Як повідомляє прес-служба відомства, освітні заклади Добропільського району уклали договори з низкою місцевих комерційних структур на постачання вугілля протягом 2015 року. Загальна сума угод становить понад 5,6 мільйона гривень.

Співробітники спецслужби встановили, що вугілля постачалося за завищеними цінами та не відповідало затвердженим якісним характеристикам.

Як наголосили у відомстві, було відкрито два кримінальні провадження за ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до укладання збиткових контрактів. Досудове слідство також встановить розмір завданих державі збитків.

В помсту за Крим Росія припинила поставляти вугілля в Україні

В помсту за Крим Росія припинила поставляти вугілля в Україні

Нагадаємо, у грудні 2015 року Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) зафіксувала, як до Росії вантажівками вивозять вугілля із окупованого Донбасу. 

12 грудня, за даними спостерігачів, проїхали 124 цивільні вантажні автомобілі, більшість яких - з вугіллям, і всі вони були з українськими номерними знаками. Також того дня було помічено 8 інших цивільних транспортних засобів (два - з російськими номерними знаками).

Всі зазначені вантажівки були зафіксовані на пропускному пункті "Маринівка" (з російського боку межує з пунктом "Куйбишеве"), що прямували до Російської Федерації. Наступного дня, 13 грудня, на тому самому пункті пропуску місія зафіксувала 106 цивільних вантажівок з вугіллям, які мали українські номерні знаки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація