СБУ спіймала підполковника Нацгвардії, який збирав секретну інформацію для спецслужб РФ

СБУ спіймала підполковника Нацгвардії, який збирав секретну інформацію для спецслужб РФ

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

У військовослужбовця було російське громадянство.

Служба безпеки України викрила підполковника Національної Гвардії України з російським громадянством і добровільно попросився в зону ООС, де збирав секретну інформацію про бойові завдання українських військових.

Про це 10 липня повідомляє пресслужба СБУ.

У Службі безпеки розповіли, що підполковник 2014 року виїхав до тимчасово анексованого українського півострова "у пошуках кращої долі". Він отримав паспорт громадянина РФ, водійське посвідчення, став на військовий облік і у пільговому порядку оформив російську військову пенсію, оскільки у 1995 році у складі ЗС країни-агресора брав участь у бойових діях у Чечні.

Вже через два роки, 2016-го, колишнє керівництво Нацгвардії допомогло йому влаштуватися на військову службу до Головного управління НГУ. Таким чином він отримав допуск до державної таємниці та звернувся до командування щодо направлення його в район проведення антитерористичної операції.

"Перебуваючи в Штабі АТО, підполковник, порушуючи встановлені вимоги режиму секретності, накопичував на особистих флеш-носіях великий обсяг секретної інформації щодо виконання бойових завдань підрозділами НГУ зі складу сил антитерористичної операції", – розповідають в СБУ.

Підполковник Нацгвардії, який збирав серетну інформацію про український військових. / Фото: СБУ

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України викрили підполковника Національної Гвардії, який має...

Опубліковано Служба безпеки України Середа, 10 липня 2019 р.

Працівники контррозвідки СБУ знайшли та вилучили в підполковника всі носії інформації. Тепер його відсторонено від виконання службових обов’язків, отримані стосовно нього матеріали передано до органів досудового розслідування.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України затримала працівника "Укроборонпрому", який за гроші збирав для представників російської спецслужби інформацію про різні аспекти функціонування підприємств вітчизняного ОПК та соціально-політичну обстановку у запорізькому регіоні. 

СБУ затримала важливого свідка у справі катастрофи літака МН-17

СБУ затримала важливого свідка у справі катастрофи літака МН-17

Повʼязані теми:

Наступна публікація