СБУ відкрила кримінальне провадження через публікацію у пресі "списку 47"

СБУ відкрила кримінальне провадження через публікацію у пресі "списку 47"

Фото: УНІАН

У списку - потенційні жертви терористів.

Головне слідче управління Служби безпеки України відкрило кримінальне провадження через публікацію у пресі списку 47 потенційних жертв Кремля, який було отримано внаслідок операції з інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

Про це увечері 5 червня повідомляє прес-центр української спецслужби.

Зазначається, що ні СБУ, ні слідчий нікому не давали відповідних даних для розголошення, у тому числі автору публікації.

Спецслужба відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 387 Кримінального кодексу України - "Розголошення даних досудового слідства". Санкція цієї статті передбачає покарання від штрафу у 850 грн до виправних робіт на строк до двох років.

У рамках відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 5 червня видання "Страна.ua" опублікувало цей список, отриманий із власних джерел. У ньому опинилися Матвій Ганапольський, телеведучий Євген Кисельов, шеф-редактор "РБК" Сергій Грішин, ведучий "Еспресо.tv" Богдан Буткевич, головний редактор "Дзеркала тижня" Юлія Мостова, блогер Денис Казанський та інші. 

Генпрокурор України пояснював у Брюсселі мету спецоперації із "вбивством" Бабченка

Генпрокурор України пояснював у Брюсселі мету спецоперації із "вбивством" Бабченка

Нагадаємо, ввечері 29 травня у Києві поліція повідомила про нібито замах  на російського журналіста Аркадія Бабченка. Від отриманих поранень, за даними правоохоронців, чоловік помер у кареті швидкої допомоги. Наступного дня, 30 травня, під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака "убитий" Бабченко з'явився на публіці. Він заявив, що його "вбивство" було інсценовано спецслужбами, щоб затримати замовника. Силовики затримали підозрюваного в організації замаху на Бабченка у Києві. Прізвище чоловіка назвав Шевченківський райсуд столиці - ним виявився Борис Герман. За даними адвоката підзахисного Євгена Солодка, Герман - виконавчий директор українсько-німецького підприємства "Шмайсер", що виготовляє зброю

31 травня суд обрав йому запобіжний захід - два місяці арешту без права на заставу.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що існує список журналістів, яким загрожує смерть від рук замовлених Росією кілерів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація