СБУ викрила групу зі 100 людей, яка займалася рейдерством і збутом наркотиків: до неї входили правоохоронці

СБУ викрила групу зі 100 людей, яка займалася рейдерством і збутом наркотиків: до неї входили правоохоронці

Фото: Офіс генерального прокурора

Злочинці також збували вогнепальну зброю та вибухові речовини з ООС.

Служба безпеки України викрила злочинне угруповання, яке займалося рейдерськими захопленнями, збутом зброї й наркотиків. До нього входили колишні та чинні правоохоронці, колишні бійці добровольчих батальйонів, працівники охоронних фірм та люди з кримінального середовища.

Про це повідомляють Офіс генпрокурора та СБУ. 

Зловмисники діяли під прикриттям так званої "охоронно-детективної компанії". До складу угруповання входило майже 100 учасників, які спеціалізувалися на наданні "послуг" щодо незаконного стеження за громадянами, брали участь у рейдерських захопленнях, тероризували підприємців, а також збували зброю, вибухівку і наркотики.

Для цього використовувалися спеціальні технічні засоби одного з правоохоронних органів.

Проведено 45 одночасних обшуків за місцем розташування "охоронно-детективної структури", оперативно-технічних підрозділів одного з правоохоронних органів, адресами проживання фігурантів в Києві, Харкові, Житомирі і Хмельницькому.

Під час обшуків вилучено спецзасоби для негласного отримання інформації, боєприпаси і наркотичні речовини, а також виявлено комп’ютерну техніку та інші носії інформації, які підтверджують незаконну діяльність.

Фото: Офіс генерального прокурора
Фото: Офіс генерального прокурора

Двом організаторам повідомили про підозру за ст.263, ст. 359 та ст.361 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів для отримання інформації та несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, комп'ютерних мереж (ст.263, ст. 359 та ст.361 КК України).

Ще двоє активних учасників підозрюються у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст.263 КК України). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація