СБУ викрила інтернет-провайдерів на транзиті трафіку до "ДНР/ЛНР" та анексованого Криму

СБУ викрила інтернет-провайдерів на транзиті трафіку до "ДНР/ЛНР" та анексованого Криму

Фото: УНІАН

Спецслужба провела обшуки у приміщеннях провайдерів у Києві та області, Дніпрі, Одесі і Харкові.

Співробітники СБУ викрили низку телекомунікаційних провайдерів на незаконній маршрутизації інтернет-трафіку до так званих "ДНР/ЛНР", тимчасово анексованого Криму та невизнаного Придністров'я.

Про це повідомляє сайт відомства.

Оперативники спецслужби встановили, що керівники та менеджмент провайдерів, "усвідомлюючи суспільну небезпечність та відвертий антидержавний характер своїх дій, забезпечували транзит трафіку, зокрема на непідконтрольні Україні території Донбасу".

Фото: СБУ
 

Співробітники СБУ задокументували протиправну діяльність національних провайдерів, які здійснювали маршрутизацію інтернет-трафіку на непідконтрольні Україні території, чим фактично обслуговували антиукраїнські інформаційні операції російських спецслужб та контрольованих ними терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". "Технологічно транзит трафіку відбувався через підключення каналів зв'язку з РФ до мереж вітчизняних телекомунікаційних вузлів з подальшим направленням його до донецького провайдера, який обслуговував відверто антиукраїнські інформаційні веб-ресурси ‒ "Глави" та "Ради міністрів" псевдоутворень "ДНР/ЛНР".

Фото: СБУ

Під час проведення обшуків у приміщеннях провайдерів у Києві та області, Дніпрі, Одесі і Харкові правоохоронці вилучили кінцеве комп'ютерне обладнання та документальні матеріали, які підтверджують здійснення протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 111 та ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо низки російських компаній. За інформацією, що міститься у додатку до рішення РНБО, пропонується терміном на три роки заблокувати активи російських сайтів "ВКонтакте", "Одноклассники", "Мейл.ру" та "Яндекс" та заборонити інтернет-провайдерам надавати доступ до вказаних ресурсів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація