СБУ викрила контрабанду "чорних" препаратів для лікування ускладнень COVID-19

Ділки також поставляли в Україну медичні препарати онкологічної та репродуктивної групи.

Служба безпеки України викрила організовану злочинну групу, яка незаконно ввозила медичні препарати невідомого походження та якості, зокрема засоби, рекомендовані під час згортання крові при COVID-19.

Про це у понеділок, 19 квітня, повідомляє пресцентр СБУ.

"Продукцію в Україну доправляли літаками з однієї з країн Південно-Східної Азії. Ліки транспортували та зберігали без дотримання температурних і санітарних вимог. Згідно з попередніми висновками фахівців Держлікслужби, вилучені медичні препарати можуть становити потенційну загрозу життю та здоров’ю населення", - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що ділки також поставляли в Україну медичні препарати онкологічної та репродуктивної групи.

Медичні препарати зловмисники реалізували через інтернет і низку безліцензійних аптечних закладів.

Під час обшуків у Києві та області правоохоронці вилучили 4,2 тисячі упаковок, незареєстрованих медпрепаратів на загальну суму майже 6,5 млн грн; 66,2 тисячі дол. США та 65 тисяч гривень готівкою; банківські картки, які використовувались для розрахунку за медпрепарати; комп’ютерну техніку та інші матеріали із доказами протиправної діяльності.

Раніше правоохоронці викрили міжнародне угруповання, яке займалося контрабандою і продажем в Україні лікарських засобів серцево-судинної, онкологічної і репродуктивної груп непідтвердженого походження. Зловмисники пропонували ліки на спеціалізованих інтернет-платформах і доставляли її замовникам кур’єрами та сервісами експресдоставок. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація