СБУ викрила міжнародне хакерське угруповання, яке координувалося з Росії

Потерпілими від діяльності хакерів були клієнти банків ЄС, США та України.

СБУ разом з поліцією викрила міжнародне хакерське угруповання, до складу якого входили чотири мешканці Дніпропетровщини.

Діяльність хакерів координувалася з Російської Федерації, передає прес-служба СБУ.

Зазначається, що зловмисники отримували доступ до рахунків клієнтів іноземних та вітчизняних банківських установ та підробляли платіжні картки. Потерпілими від діяльності хакерів були клієнти банків ЄС, США та України.

Окрім того, зловмисники отримували несанкціонований доступ до облікових записів соціальних мереж та електронних поштових скриньок, відомості з яких використовувались для шахрайських дій.

"Під час обшуків правоохоронці вилучили спеціалізоване телекомунікаційне обладнання, що використовувалось у протиправній діяльності, персональні комп'ютери та засоби зв'язку, чимало магнітних карток з даними про банківські рахунки (т.зв. "білий пластик"), а також шкідливе програмне забезпечення та незаконно отримані дані банківських карток", - йдеться у повідомленні.

Наразі відкрито кримінальне провадження, тривають невідкладні слідчі дії із встановлення клієнтів банків, які постраждали від діяльності хакерів. 

Нагадаємо, раніше українські хактивісти "Киберхунта" і "Український Кіберальянс" (UCA) передали волонтерам InformNapalm інформацію з пошти одного з сірих кардиналів російської зовнішньої політики в Східній Європі. Хакери отримали доступ до його комп'ютера і протягом кількох місяців контролювали листування.

Білорус Олександр Усовський – любитель "русского мира", історик і публіцист, який часто писав на сайті одного з проектів Віктора Медведчука "Український вибір".

Саме Усовський активно зайнявся організацією антиукраїнських акцій у Польщі та інших країнах Східної Європи. Реалізувати такі проекти йому допомагає його фіктивна недержавна організація "Східноєвропейська культурна ініціатива", яка була зареєстрована у Словаччині наприкінці 2013-го року.

У НАТО є докази того, що Росія причетна до кібератак на сайти Альянсу

У НАТО є докази того, що Росія причетна до кібератак на сайти Альянсу

Повʼязані теми:

Наступна публікація