СБУ викрила підробників ID-карток малого прикордонного руху

Свої послуги зловмисники оцінювали в півтори тисячі євро.

Сьогодні, 17 серпня, на Івано-Франківщині Служба безпеки України затримала зловмисників, які виготовляли підробні ID-картки малого прикордонного руху для осіб, яким заборонено в'їзд за біометричними паспортами.

Про це СБУ повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Злочинці формували для замовників пакет підробних документів про проживання у 30-кілометровій прикордонній зоні. На їхній основі виготовляли ID-картки малого прикордонного руху, які дають власникам право вільного перетину кордону без перевірки відбитків пальців. Окрім цього, зловмисники надавали підробні ID-картки з тим же фото на ім'я громадянина однієї з країн ЄС. Це давало замовникам можливість перебувати закордоном понад встановлений законом термін.

Набір карток коштував півтори тисячі євро. Така послуга користувалася популярністю серед тих, хто порушив правила перебування закордоном і втратив право на в'їзд у країни ЄС.

Зловили зловмисників на гарячому – під час передачі готового пакету документів.

"У 26-річного місцевого жителя вилучено тридцять дев'ять тисяч гривень – другу частину суми, яку він отримав за підроблені ID-картки. При обшуку виявлено також ID-картку на його власне ім'я та підготовані картки для інших замовників", – йдеться у повідомленні.

Наразі відкрито кримінальне провадження і тривають слідчі дії.

На Івано-Франківщині #СБУ викрила зловмисників, які допомагали перетинати кордон особам, яким заборонено в'їзд за біомет...

Опубліковано Служба безпеки України 17 серпня 2017 р.

Нагадаємо, у Києві завзяті ділки вирішили скористатись ажіотажем і почали продавати місця у чергах за біометричними паспортами. За позицію попереду деруть із наївних киян близько 300 гривень.

У столиці шахраї продають фальшиві місця у черзі за біометричними паспортами

У столиці шахраї продають фальшиві місця у черзі за біометричними паспортами

Повʼязані теми:

Наступна публікація