СБУ викрила схеми розкрадання майже 30 млн грн на харківській залізниці

СБУ викрила схеми розкрадання майже 30 млн грн на харківській залізниці

Фото: УНІАН

У фігурантів справи вилучили понад мільйон гривень готівки. 

Служба безпеки України викрила схему із розкрадання державних коштів "Укрзалізниці" в Харківській області.

Про це повідомляє прес-служба силового відомства.

Встановлено, що посадовці одного з структурних підрозділів регіональної філії "Південна залізниця" систематично розкрадали державні кошти, призначені для ремонту вантажних вагонів, а також вузли та агрегати до рухомого складу.

Загальну суму збитків протягом кількох років використання протиправних схем оцінюють у майже 30 млн гривень.

"10 листопада цього року правоохоронці одночасно провели десять обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів кримінального провадження на території Куп'янська та Куп'янського району Харківщини. Під час обшуків вилучено документи, що свідчать про здійснення безтоварних оборудок, електронні носії з інформацією про залучення до злочинної діяльності фіктивних суб'єктів господарювання, а також одержані злочинним шляхом готівка і цінності в сумі понад один мільйон гривень", - йдеться у повідомленні.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст.  191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

Вирішується питання щодо оголошення підозри причетним до протиправної діяльності. Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. 

Нагадаємо, раніше керівник "Укрзалізниці" Войцех Балчун розкрив схему розкрадання палива у Мелітопольському депо на мільйон доларіввсього за п'ять місяців. У корупцію вплутані всі - від машиністів до правоохоронців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація