СБУ викрила угруповання, яке збувало наркотики у всій Україні та за кордоном

СБУ викрила угруповання, яке збувало наркотики у всій Україні та за кордоном

Фото: СБУ

За місяць зловмисники виготовляли наркотиків за цінами чорного ринку на суму понад 8 мільйонів гривень.

У Дніпропетровській області СБУ викрила організоване злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні, контрабанді та збуті наркотиків.

Про це інформує Служба безпеки України.

У Кривому Розі порушники закону організували нарколабораторію з виготовлення метамфетаміну.

"Ватажки угруповання налагодили канал контрабандних поставок прекурсору псевдоефедрину з однієї з суміжних країн", — йдеться в повідомленні.

В Україну речовину зловмисники переправляли у продуктах харчування. Потім частину виготовленого метамфетаміну продавали у Дніпропетровській, Львівській, Миколаївській, Кіровоградській та інших областях. Також наркотики контрабандою відправляли за кордон до Європи.

Нарколабораторія діяла щонайменше протягом року. Щомісяця там виготовляли понад 10 кілограмів метамфетаміну вартістю за цінами чорного ринку понад 8 мільйонів гривень.

СБУ викрила канали контрабандного переміщення наркотиків і прекурсорів територією України, зафіксувала факти збуту наркотиків учасниками угруповання.

У Дніпропетровській та Львівській областях правоохоронці провели 20 обшуків за адресами проживання учасників банди, а також за місцями виготовлення та зберігання наркотиків.

"Було вилучено майже 3 кг психотропів, 4,4 кг псевдоефедрину. Також виявлено дві одиниці короткоствольної вогнепальної зброї, лабораторне обладнання та приладдя для виготовлення метафетаміну, готівку на суму понад 200 тисяч гривень та більш ніж 9 тисяч доларів США, два пристрої негласного отримання інформації, чорну бухгалтерію, мобільні телефони, банківські картки, пакети з розфасованими наркотиками та інші докази злочинної діяльності", — розповіли в СБУ.

Чотирьом зловмисникам повідомили про підозру за збут наркотиків і прекурсорів. Лідера злочинного угрупування затримали. Щодо інших учасників банди рішення ухвалять після завершення експертиз вилучених предметів та речовин.

Нагадаємо, на початку січня 2021року співробітники Одеської та Галицької митниці під час спільної операції виявили у Львові рекордну партію героїну — 1,3 тонни, яку громадяни Туреччини намагалися незаконно переправити до Євросоюзу. Вартість вилучених наркотиків за цінами "чорного" ринку становить колосальну суму — понад 2,3 млрд гривень. 

Житомирські поліцейські підозрюють військових у виготовленні та збуті наркотиків

Житомирські поліцейські підозрюють військових у виготовленні та збуті наркотиків

Повʼязані теми:

Наступна публікація