СБУ взялася розслідувати причини пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі

СБУ взялася розслідувати причини пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі

Фото: УНІАН

Кримінальне провадження вілкрито за заявою активіста.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу управління СБУ у Львівській області.

Підставою для відкриття кримінального провадження стала заява активіста однієї з громадських організацій, який просить спецслужбу розслідувати передумови виникнення пожежі. За інформацією активіста, до пожежі можуть бути причетні службові особи органів місцевого самоврядування.

Спіробітники СБУ вивчають інформацію щодо передумов виникнення пожежі, викладених в заяві. ромадянина. Правоохоронці перевірять серед причин трагедії, можливу допущену службову недбалість посадовцями, відповідальними за здійснення контролю за додержанням земельного та природоохоронного законодавства, використанням і охороною земель, за діяльністю суб'єктів підприємницької діяльності у сфері поводження з відходами.

Пошукова операція на Грибовицькому сміттєзвалищі триває

Пошукова операція на Грибовицькому сміттєзвалищі триває

Нагадаємо, що у понеділок, 30 травня, на допомогу в пошуках та порятунку пожежників, які опинились під завалом на Грибовицькому сміттєзвалищі, зі Львова вирушили 30 курсантів старших курсів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Проте місцеві мешканці перекрили в'їзд автобусу із курсантами до сміттєзвалища.

Один із рятувальників, якому вдалося врятуватися, розповів, що зсув сміття нагадував землетрус. Саме на його очах чотирьох чоловіків накрило сміттєвою лавиною.

Повʼязані теми:

Наступна публікація