СБУ закрила понад 400 нелегальних АЗС

СБУ закрила понад 400 нелегальних АЗС

Фото: СБУ

Від початку року правоохоронці провели перевірку у 9 областях.

Від початку року Служба безпеки виявила і закрила у 9 областях 409 нелегальних заправок, повідомила пресслужба органу. 

Найбільше нелегальних заправних станцій виявлено у столичному регіоні - 285. "Заправки діяли з грубим порушенням правил безпеки та без відповідних дозвільних документів. Збут пального сумнівної якості відбувався в обхід податкового законодавства", - йдеться у повідомленні.

На Хмельниччині припинили діяльність 38 нелегальних заправок. Щодня зловмисники збували до 5 тонн контрафактного бензину та тонну дизельного пального. Правоохоронці вилучили майно на суму понад 1,5 мільйона гривень. Зокрема, було знайдено документацію, печатки та чорнові записи, що доводять незаконну діяльність бізнесу. 

На півдні країни закрили 52 нелегальні автозаправки: 25 – Одеській області, 19 – у Миколаївській, 8 – на Запоріжжі. Вилучено майже 300 тонн контрафактних паливно-мастильних матеріалів на 6,5 мільйона гривень.

16 незаконних заправок було виявлено у центральних областях. У Кіровоградській області на 7 нелегальних точках правоохоронці виявили обладнання та контрафакт на 5 мільйонів гривень.

На Вінниччині було викрито 9 нелегальних заправок, на яких вилучено понад 10,5 тонни скрапленого газу та 30 тонн дизпалива сумнівного походження. У Вінниці правоохоронці блокували роботу несертифікованої нафтобази, що була розташована поряд із житловим масивом.

У районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронці припинили діяльність 16 незаконних АЗС. На технологічне обладнання та контрафактне пальне загальною вартістю 5,5 мільйона гривень накладено арешт.

Як повідомлялося, у Миколаєві на автозаправний станції "ОККО" переплутали резервуари для палива, внаслідок чого заправляли автомобілі з бензиновими двигунами дизелем. Як наслідок, мотори машин зіпсувалися. Наразі відомо, що на цій АЗС заправляли службові автомобілі Нацполіції і патрульної поліції – постраждали кілька Toyota Prius, Mitsubishi Outlander, Skoda Rapid. Є інформація, що кілька паливних систем уже навіть не підлягають ремонту. 

Дизельне паливо замість бензину вливали в автомобілі на одній із АЗС Миколаєва

Дизельне паливо замість бензину вливали в автомобілі на одній із АЗС Миколаєва

Повʼязані теми:

Наступна публікація