СБУ затримала чоловіка, який агітував за створення фейкової "Київської народної республіки"

Правоохоронці вилучили у зловмисника матеріали із закликами щодо проведення "народного референдуму" про створення так званої "Київської республіки".

У столиці Служба безпеки України затримала агітатора фейкової "Київської народної республіки".

Про це повідомили у прес-центрі СБ України.

Як зазначили у відомстві, чоловік розмістив  на комп'ютерах однієї з соціальних установ Києва, встановлених для відвідувачів, електронні версії листівок із закликами до створення "народної республіки".

"Під час обшуків за місцем проживання зловмисника, співробітники спецслужби виявили в електронній пошті листи від адресатів з тимчасово окупованих терористами територій з макетами сепаратистських "агіток", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці також вилучили у зловмисника матеріали із закликами щодо проведення "народного референдуму" про створення так званої "Київської республіки".

У прес-центрі додали, що у рамках досудового слідства співробітники СБ України перевіряють коло контактів агітатора, колишнього працівника однієї зі столичних муніципальних установ.

Зловмиснику було оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого статтею "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

Наразі триває досудове слідство.

Нагадаємо, прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження заступника так званого "Генерального прокурора терористичної організації "ДНР".

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування за статтею "Участь у терористичній групі чи терористичній організації" стосовно колишнього працівника органів прокуратури Донеччини - Марії Підсушної, яка перейшла на бік терористів "ДНР", зайнявши керівну посаду у псевдо-органі - так званій "Генеральній прокуратурі "ДНР"

Повʼязані теми:

Наступна публікація