СБУ затримала підозрюваних у розтраті 21 млн грн, виділених на житло для військових

Кошти були виділені Міністерству оборони з державного бюджету України.

Співробітники Служби безпеки України викрили багатомільйонні розтрати грошей під час будівництва житла для українських військовослужбовців.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

У відомстві зазначили, що кошти були виділені Міністерству оборони для будівництва житла військовослужбовцям та учасникам АТО у місті Кам'янське на Дніпропетровщині.

"Дві комерційні структури у минулому році виграли тендер на будівництво житла для військових, на що отримали з бюджету понад 21 мільйон гривень. Співробітники спецслужби з'ясували, що ділки замість зведення нового будинку викупили стару недобудову, в якій і виділили квартири військовослужбовцям", - йдеться у повідомленні.

У СБУ додали, що житло не відповідає державним будівельним нормам, а реальна вартість квартир у декілька разів нижча.

"Під час обшуків в офісах, автомобілях та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили 10 тисяч доларів США і документацію, яка доводить здійснення оборудки з бюджетними коштами", - додали у службі.

У зв'язку з цим було відкрито кримінальне провадження за статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Наразі тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розтрати державних коштів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація