СБУ затримала російського агента, який збирав дані для ракетних ударів по Чернігівщині

Дата публікації
Перегляди
2164
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
СБУ затримала російського агента, який збирав дані для ракетних ударів по Чернігівщині

Фото: Unsplash

СБУ затримала російського інформатора, який розвідував дані для ракетних ударів і диверсій на кордоні в Чернігівській області.

Служба безпеки викрила ворожого агента, який збирав розвіддані щодо позицій ЗСУ та геолокацій критичної інфраструктури у Чернігівській області.

Одержану інформацію він передавав своєму спільнику на Близькому Сході, якого нещодавно затримала контррозвідка СБУ у Чернівецькій області, куди той прибув для підготовки серії вибухів на об’єктах "Укрзалізниці". Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

"Встановлено, що обидва чоловіки входили до складу агентурної мережі спецслужб рф, яка була створена для проведення підривної діяльності на заході України", - йдеться у повідомленні.

Після затримання свого "зв’язкового" інформатор отримав нове завдання – розвідувати розташування українських військ і стратегічних об’єктів поблизу кордону з рф.

Ці дані ворог планував використати для ракетних ударів і підготовки диверсій на території деокупованих районів, кажуть в СБУ.

Наразі затриманому інформатору повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Його взяли під варту.

Наразі правоохоронці намагаються встановити і притягнути до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація