СБУ викрила "ПВК", в організації якої підозрюють Семенченка і Шевченка: один із них прокоментував звинувачення

СБУ викрила "ПВК", в організації якої підозрюють Семенченка і Шевченка: один із них прокоментував звинувачення

Фото: unian

"Позаштатний агент НАБУ" Шевченко заперечив причетність до створення "ПВК".

СБУ напередодні припинила діяльність так званої "ПВК", за даними слідства, організаторами якої були колишній народний депутат Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий як "позаштатний агент НАБУ". Їх також підозрюють в постачанні запчастин для української армії із Росії. Утім, Шевченко свою причетність до створення "ПВК" заперечив.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

На сайті СБУ йдеться про те, що Семенченко і Шевченко організували "приватне збройне формування" на півтори сотні людей: проводили тренування на базі під Києвом, готували бійців для вчинення тяжких злочинів, а також участі у бойових діях. Окрім цього, Семенченка і Шевченка підозрюють в організації постачання військових запчастин із Росії і продажі їх "Оборонпрому" за завищеними цінами.

У відомстві повідомляють, що під час обшуків силовики вилучили, зокрема, гранатомети, рушниці, набої та постріли. Євген Шевченко вже відреагував на підозру: звинувачення заперечує, мовляв на базі, де знайшли зброю ніколи не був, і не є організатором збройного формування. Він стверджує, що мовляв до організації "власної охоронної компанії в Україні" причетний Семен Семенченко. Свою непричетність, каже, готовий доводити під час експертиз, зокрема свідчити на поліграфі.

"Семен тим часом створив власну охоронну компанію в Україні та мені (чомусь?) також закидають участь у її створенні і її діяльності, хоча ні де-юре, ні де-факто я не мав і не маю до неї жодного відношення. І я думаю, що насправді в СБУ достеменно про це знають, тому що достатньо передивитись дані білінгу, щоб побачити, що за три роки я лише одного разу (!) був у них на базі – так, це було ще восени 2018 року, і провів я там аж п’ять хвилин", - написав він у своєму Facebook.

Шевченко уточнив, що загальну позицію у справі ще допрацьовують із адвокатом, але наразі він може повідомити, що восени 2018 року дійсно мав плани стати інвестором охоронної компанії для роботи за кордоном. Утім, ті плани стали неактуальними.

"На цьому моя участь у створенні охоронної компанії для роботи за кордоном була завершена від слова "взагалі", - переконує він.

Нині ТСН намагається отримати коментар і від другого підозрюваного Семена Семенченка.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини України: СБУ висловила підозру екскомандиру батальйона "Донбас"

Новини України: СБУ висловила підозру екскомандиру батальйона "Донбас"

Повʼязані теми:

Наступна публікація