СБУ затримала ворожого коригувальника, який "навів" російську ракету на багатоповерхівку в Миколаєві

СБУ затримала ворожого коригувальника, який "навів" російську ракету на багатоповерхівку в Миколаєві

Слідство встановило, що коригувальником по Миколаєву виявився місцевий житель / Фото: Вікторія Москаленко

Чоловік мав прокремлівську позицію.

Служба безпеки затримала коригувальника ракетних ударів по Миколаєву. Через дії місцевого мешканця росіяни восени 2022 року завдали ракетного удару по житловій багатоповерхівці в місті. Тоді загинуло вісім мешканців, серед яких неповнолітня дитина.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Слідство встановило, що коригувальником виявився місцевий житель. Його спецслужба РФ залучила до співпраці в серпні 2022 року. Він потрапив у поле зору окупантів через свою прокремлівську активність в одному з Telegram-каналів. Там зрадник розміщував свої антиукраїнські коментарі.

Він підробляв таксистом, а тому об’їжджав територію Миколаєва та фіксував місця базування й переміщення Сил оборони на території регіону. Зрадник намагався входити в довіру до своїх пасажирів та розпитував у них дані про можливі пересування української військової техніки. Вже після цього передавав росіянам координати об’єктів цивільної інфраструктури, які розташовані біля житлових будинків.

За кожне виконане завдання чоловік отримував до 5-ти тисяч гривень. Гроші переказували на його власну банківську картку. Під час обшуку за місцем проживання інформатора виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з ворогом.

Наразі зрадник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років в'язниці або довічне ув’язнення.

Як повідомлялося, очільницю Полтавського районного суду підозрюють у державній зраді. Вона співпрацювала з російськими спецслужбами на тимчасово окупованій території Бердянського району.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація