Що буде з Каховською ГЕС: в "Укргідроенерго" зробили заяву про майбутнє станції

Що буде з Каховською ГЕС: в "Укргідроенерго" зробили заяву про майбутнє станції

Росіяни підірвали Каховську ГЕС / Фото: Маxar

Сьогодні гідроенергетика переживає найскладніші часи від часів Другої світової війни.

Зруйновану Каховську ГЕС можна відбудувати.

Про це сайту ТСН.ua розповів Ігор Сирота, генеральний директор "Укргідроенерго".

Він зазначив, що сьогодні гідроенергетика переживає найскладніші часи від часів Другої світової війни. Навіть фашисти, які загарбували нашу країну, не поводилися так, як поводиться Росія.

"Навіть фашисти під час відходу не підривали станцію. Ми сьогодні побачили варварський терористичний акт на Каховській ГЕС, який зробила Росія. Каховська станція підірвана, Каховська станція знищена. Каховська станція не підлягає відновленню. Але Каховська ГЕС точно буде побудована на тому ж самому місці. Вона буде відбудована, і ми це з вами обов’язково зробимо. Знищення станції - це тяжкий біль для багатьох людей, особливо тих, які віддали ціле життя, працюючи на цій станції. Вона приносила велику користь людям – економічну, екологічну для наших громадян у південній та центральній частині нашої крани", - заявив Ігор Сирота, генеральний директор "Укргідроенерго".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецький канцлер Олаф Шольц назвав підрив дамби Каховської ГЕС російськими окупантами "новим виміром" війни Росії проти України.

Крім того, ми раніше інформували, що голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що станом на обід 6 червня рівень води в Херсоні піднявся на два метри, а критичний момент настане через 24 години.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація