"Що робити з ФОПами?" Мережа бурхливо відреагувала на запитання міністра економіки Милованова

"Що робити з ФОПами?" Мережа бурхливо відреагувала на запитання міністра економіки Милованова

Фото: УНІАН

Українці жваво коментують публікацію міністра у соцмережі.

В Інтернеті розгорілася бурхлива дискусія у відповідь на запитання міністра економіки Тимофія Милованова "Що робити з ФОПами", яке він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Що робити з ФОПами?

Опубликовано Тимофеем Миловановым Пятница, 29 ноября 2019 г.

Користувачі активно коментують публікацію міністра, найпопулярнішою відповіддю є "залишити їх у спокої" та "не заважати".

Серед конструктивних пропозицій переважають варіанти щодо скасування єдиного соціального внеску, якщо підприємець не має оборотів у звітному періоді; підвищення річних лімітів для ФОП і юросіб, завдяки чому вони зможуть зберегти знижені податкові ставки; скасування необхідності ведення Книги обліку доходів та витрат; переведення всіх ФОПів на безготівковий розрахунок; збільшення штрафів за проведення оплати без чеку; надання "податкових канікул" на перший рік роботи.

Водночас чимало користувачів іронізують над запитанням Милованова, пропонуючи у відповідь вирішити, що робити з "таким урядом", "таким міністром" та з олігархами.

"А ти точно міністр? А скажи щось по-міністерськи", - написала юзерка Таня Адамс.

Окрім цього низка дописувачів розкритикували Милованова, оскільки, на їхню думку, вирішувати такі запитання "потрібно не у фейсбуці".

Зеленський підписав два закони для ФОПів: які нові правила чекають на малий бізнес

Зеленський підписав два закони для ФОПів: які нові правила чекають на малий бізнес

Нагадаємо, 17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закони, які передбачають розширення від 1 жовтня 2020 року обов’язку застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для низки категорій фізосіб-підприємців II-IV груп, які працюють у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Загальні правила використання РРО для всіх платників єдиного податку II-IV груп почнуть діяти від 1 січня 2021 року одночасно зі збільшенням граничного обсягу доходу платників єдиного податку II групи від 1,5 млн до 2,5 млн грн. Передбачається запровадження програмних РРО, які можуть використовувати замість класичних РРО.

До того ж президент заборонив перевіряти ФОПи наступні два роки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація