Що треба їсти, аби відбити атаки коронавірусу, і чому вегетаріанці та вегани - у групі ризику

Що треба їсти, аби відбити атаки коронавірусу, і чому вегетаріанці та вегани - у групі ризику

Фото: Associated Press

У лікарні Мечникова вважають, що вегетаріанці і вегани потрапили до групи ризику мати важкий період хвороби через те, що рослинні білки не можуть компенсувати тваринний білок.

У лікарні Мечникова у Дніпрі говорять про зростання кількості пацієнтів хворих на коронавірус. Близько 90% з них мають ураження легенів, у групі ризику мати важкий період хвороби опинилися і вегани через їжу, яку споживають.

Про це у соцмережі повідомив головний лікар лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Він зазначає, що коронавірус в першу чергу вражає легені. Лихоманка спостерігається приблизно у 90% пацієнтів, далі слабкість, кашель - у 40%, найбільш важкі ознаки - це задишка, задишка сигналізує про велике ураження легеневої тканини, і ці пацієнти в першу чергу потребують госпіталізації.

"Дуже важливий елемент профілактичного раціону - білкова їжа, зокрема боби, риба, птиця, яйця, тофу або сочевиця. Треба висипатися, свій імунітет готувати - іншого варіанту немає. Основний спосіб зміцнити імунітет - здоровий сон, хороше збалансоване харчування, і найголовніше - не допускати паніки. Повноцінне харчування - це їжа, багата м'ясом, клітковиною. Вегетаріанці і вегани зараз знаходяться в групі ризику, у них швидше настає друга, більш важка фаза перебігу хвороби. Тому що рослинні білки не можуть компенсувати тваринний білок", - розповів Риженко.

Нагадаємо, що перехворілі на коронавірус скаржаться на серйозні проблеми з зубами. Вони виникають як у дорослих, так і у дітей.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація