Секретар РНБО розповів, що обговорювали на терміновому засіданні

Секретар РНБО розповів, що обговорювали на терміновому засіданні

Фото: УНІАН

Основним питанням був ранковий бій у Золотому на Донбасі.

Секретар Раднацбезу Олексій Данілов розповів, які питання обговорювали під час термінового засідання, яке скликав президент України Володимир Зеленський. Про це він розповів під час брифінгу.

Брифінг силовиків за підсумками засідання РНБО

Дивіться брифінг за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України за участю секретаря РНБО, керівництва Генерального штабу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України.

Опубліковано ТСН Live Вівторок, 18 лютого 2020 р.

"Сьогодні відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, де були розглянуті чотири ключові питання. Питання перше. Ми слухали доповідь генерал-полковника Хомчака про події, які відбулися сьогодні зранку на території Донецької і Луганської областей. Було питання пов’язане з коронавірусом, щодо готовності всіх наших систем до прийняття нашого літака. Наступне питання - затвердження стратегії націнальної безпеки Україні. І четверте питання - це затвердження рішення про основний показник державного оборонного замовлення на 2020, 2021 та 2022 рік", - повідомив він.

За його словами, державне оборонне замовлення підвищено, порівняно з минулом роком, на 16% і "сума, яку ми розраховуємо цього року витратити - більше одного мільярда доларів".

Нагадаємо, раніше на брифінгу Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що українські війська дали відсіч окупантам на Донбасі 18 лютого та втримали свої позиції. 

Як відомо, від 5-ї години ранку 18 лютого йшов інтенсивний бій між бойовиками та українськими військами в районі Золотого, Оріхового та Новотошківки. За даними ТСН, вороги накривали позиції бійців Збройних сил України ствольною артилерією. Вибухи було чути за кілька кілометрів.

Президент України Володимир Зеленський назвав обстріли поблизу Золотого цинічною провокацією та спробою зірвати мирний процес на Донбасі.

Неподалік лінії розведення військ вже кілька годин триває бій

Неподалік лінії розведення військ вже кілька годин триває бій

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Бій у Луганській області
Наступна публікація