Село у смітті: у Миколаївській області буревій розніс зі звалища тонни відходів

Село у смітті: у Миколаївській області буревій розніс зі звалища тонни відходів

Фото: tsn.ua

Місцеві побоюються, що перша ж весняна негода віднесе не прибране сміття у Чорне море.

Тонни пластикового сміття, яке підняв у повітря останній буревій, досі у лісосмугах, селі та полях навколо Очаківського сміттєзвалища в Миколаївській області.

Місцеві скаржаться, що потерпають від сусідства з полігоном постійно, але раніше це було не так масштабно, йдеться у сюжеті ТСН. 19:30.

Мешканці села Чорноморка розповідають, сміттєзвалище від них у 300 метрах, а тому сміттєві бурі під час кожної негоди спостерігають просто з вікон.

"Тільки вітер північний дує, все воно тут в саду у нас, в хатах, на дорозі", - розповідає місцевий мешканець пан Валерій. Його сусід пан Василь додає: "Летять пакети, памперси, усе. Якби було, де жити, я б звідси поїхав".

За словами сільського голови, на звалищі не дотримуються технологій зберігання відходів. Чиновник ствержує, що не раз звертався до міської ради, проте жодних результатів не отримав. У міській владі ж пояснюють, засипають сміття кожні три місяці, проте це не допомагає. 

"Ми в кінці грудня висипали 200 тонн глини. А якщо ми будемо кожен пакет пересипати глиною, то полігон припинить існування через 2-3 роки", - каже заступник Очаківської міськради Олексій Васьков. 

Чиновники все ж запевнили, що сміття, яке розлетілося під час буревію, заберуть з узбіччя. Роботу виконають троє працівників сміттєзвалища. Щоправда, поля й дерева вони чистити не будуть. 

"З початком вегетації рослин ці пакети самі будуть зняті. Те ж саме і з полями. Коли почнеться вегетація пшениці або рапс - вітром ці пакети понесе", - впевнений Васьков.

І доки місцеві побоюються, що перша ж весняна негода віднесе не прибране сміття у Чорне море, за ситуацію взялися працівники екоінспекції, які організували позапланову перевірку звалища. Інспектори пообіцяли вжити контрольних заходів та знайти винних. 

Буревій розніс тонни пластикового сміття зі сміттєзвалища у Миколаївській області

Буревій розніс тонни пластикового сміття зі сміттєзвалища у Миколаївській області


Кореспондентка ТСН Лілія Родіна.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація