Сенцов показав єдине фото з російської в’язниці

Сенцов показав єдине фото з російської в’язниці

Фото: офіційна сторінка Олега Сенцова

Українця сфотографували напередодні Нового року-2016.

Український режисер Олег Сенцов, звільнений з російського полону, виклав свою єдину фотографію з в’язниць у Росії. 

Фото, на якому звільнений політв’язень позує на фоні полички із ялинкою та Дідом Морозом і Снігуркою із тюремною синьо-жовтою банкою, яку Сенцов подарував президенту України Володимиру Зеленському, він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Постскриптум про банку. Ця фотографія єдина, зроблена у в'язниці. Пощастило її зробити і переслати своїм. На ній напередодні нового 2016 року", - зазначив режисер.

Постскриптум про банку. Заключенным не полагаются, ни телефоны, ни интернет. Хотя есть такие тюрьмы, где подобные...

Опубликовано Олег Сенцов Воскресенье, 15 сентября 2019 г.

За словами Сенцова, у РФ ув'язненим не дозволені ні телефони, ні інтернет, хоча є такі в'язниці, де подібні заборонені предмети присутні.

"Я в подібних місцях бував украй рідко, лише проїздом по етапу. Здебільшого я сидів у максимально ізольованих, сумних закладах, де про подібні речі ніхто не думав. Отримавши можливість зв'язку, я коротко зв'язувався з рідними, щоби дати знати, що я живий і куди мене везуть", - додав він.

Нагадаємо, 13 вересня Сенцов виступив на форумі YES і розповів, як боровся у в’язниці за український прапор та нагадав про необхідність звільнення всіх бранців Кремля.

Як відомо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші. Повний список усіх 35 звільнених українців - дивіться за посиланням

Натомість літак з росіянами був направлений до московського аеропорту "Внуково". Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були серед інших колишній зенітник "ДНР" Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник "РИА Новости Україна"  Кирило Вишинський. Цемаха, який є фігурантом справи про збиття рейсу MH17, перед обміном допитали нідерландські слідчі

Повний список, тих, кого Україна віддала Росії задля повернення своїх бранців, дивіться тут.

Повʼязані теми:

Наступна публікація