Сенічкін, Винник і архітектор з Шотландії готують відеопривіти маленьким мрійникам

Сенічкін, Винник і архітектор з Шотландії готують відеопривіти маленьким мрійникам

Фото: пресслужба каналу "1+1"

Найбільший благодійний медіапроєкт країни "Здійсни мрію" продовжує здійснювати мрії тяжкохворих дітей під час карантину у новому форматі

У зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19 і оголошенням карантину в Україні та світі благодійний проєкт 1+1 медіа "Здійсни мрію", який втілює мрії тяжкохворих дітей, понад тиждень тестує новий формат роботи.

Фото: пресслужба каналу "1+1"

Команда проєкту – одні з перших благодійників, хто потурбувались про безпеку підопічних і чарівників і на початку березня розпочали максимально підтримувати мрійників онлайн. А чарівники, які хочуть допомогти втілити мрію маленьких пацієнтів лікарень і подарувати їм позитивні емоції, контактують і будуть контактувати з дітьми через відеозв'язок ТБ, передають мрійникам відеозвернення, огляди, креативні відео або фото.

Куратори проєкту зазначають, що вже незабаром у режимі онлайн запустять Уроки мрій, в Instagram проєкту відбудуться прямі трансляції за участю популярних зірок, під час яких здійснюватимуться мрії підопічних. Одними з перших до нового формату приєднаються Олег Винник, Руслан Сенічкін та футболісти "Динамо-Київ". Також команда "Здійсни мрію" приймає запити на участь у проєкті від маленьких пацієнтів лікарень, чиї мрії можна здійснити онлайн. Лоти ж, які були розіграні під час благодійного аукціону в ефірі "Сніданку з 1+1"  на День святого Миколая – частково будуть перенесені, частково – реалізовані онлайн.

Фото: пресслужба каналу "1+1"

«Вже понад тиждень ми з командою працюємо у новому режимі – здійснюємо мрії віртуально! Це рішення ми прийняли ще до оголошення карантину, бо розуміли, що не можемо ризикувати здоров’ям наших підопічних. У цьому нас одразу підтримали наші друзі-чарівники – зірки, спортсмени й просто небайдужі люди. Разом з ними ми готуємо круті онлайн-сюрпризи для наших підопічних, які точно будуть не менш вражаючими та приємними. А головне – підтримають дітей у ці дні і подарують радість, надії і сили не здаватися», - коментує куратор проєкту, ведуча ТСН на 1+1 Лідія Таран.

15-річна підопічна проєкту Марія-Анжела Мовчко, яка бореться з раком, вже отримала перше відеозвернення з Шотландії, адже дівчинка дуже мріяла побувати в країні замків і поні у светрах. "У роботі чарівників немає вихідних або карантинів. Ми продовжуємо об'єднувати небайдужих людей навколо мрійників, але тепер онлайн. А почали ми цей формат з відеопривітання від Валерії Робінз для нашої Марійки Мовчко. У відео дівчина показала Марії неймовірно красиві пейзажі, і пообіцяла зробити екскурсію для Марійки вже на місці, як тільки з'явиться можливість прилетіти", - поділилася волонтерка проєкту "Здійсни мрію", ведуча "Сніданок з 1+1" Неля Шовкопляс.

Психологиня проєкту Марія Абрамчук вважає, що час карантину – це прекрасна можливість об'єднатися і проявити турботу один про одного: "На батьків покладена важлива місія бути точкою опори, щоб надати підтримку дитині На дітей теж звідусіль ллється багато тривожної інформації, тому максимально пояснюйте дітям реальну ситуацію і не панікуйте. Проводьте час з дітьми за розвагами – можна скласти захоплюючий план безпеки для сім'ї, зробити у форматі гри процес миття рук і зміни вуличного одягу на домашній. А ще – вигадувати разом історії про те, як вчені долають вірус! І звичайно – малювати мрії і вірити в них, вірити в краще. Психологічна підтримка і терапія позитивними емоціями особливо важливі".

Нагадаємо, що ВООЗ оголосив пандемію. Постановою Кабінету міністрів від 17 березня в Україні введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів. Заборонено проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Тимчасово припинили роботу заклади громадського харчування, ТРЦ, фітнес-центри, заклади культури. Аби провести цей період максимально безпечно варто дотримуватись рекомендацій МОЗ.

Відеопривітання зі Шотландії Марії-Анжелі Мовчко:

Сайт проєкту "Здійсни мрію"

ФБ "Здійсни мрію"

Інстаграм "Здійсни мрію"

Повʼязані теми:

Наступна публікація