Сепаратизм по-львівськи: АТОвці пікетували мерію через карту України з "ДНР" і "ЛНР"

Сепаратизм по-львівськи: АТОвці пікетували мерію через карту України з "ДНР" і "ЛНР"

Фото: galinfo.com.ua

Вояки вимагають не створювати прецедентів, які грають на руку російській пропаганді.

У Львові учасники АТО пікетували міську раду. Під мерією кілька десятків вояків вимагали притягнути до відповідальності організаторів безпекового форуму, повідомляє кореспондент ТСН.

Організаторами форуму стали "Інститут просвіти", Український католицький університет, Інститут міста та Львівська міська рада. Напередодні на цьому заході зо дві години висіла карта, де замість Донецької та Луганської областей були позначені території "ДНР" і "ЛНР". Очільник Львівщини Олег Синютка побачив у цьому вияв сепаратизму, засудив його і  звернувся із заявою до СБУ. "Коли на безпековому форумі на офіційному екрані написано "народні республіки – Донецька і Луганська", то я вважаю, що це є елемент гібридної війни, який спрямований проти України", - зауважив керівник Львівської ОДА.

На Львівському безпековому форумі демонстрували карту з позначеними "ДНР" і "ЛНР"

На Львівському безпековому форумі демонстрували карту з позначеними "ДНР" і "ЛНР"

Натомість спікер форуму нардеп  Оксана Сироїд пояснила, що карту підготував член Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський, аби продемонструвати присутність у регіоні російських військ. Такі пояснення захисників українських кордонів не задовільнили, відтак учасники АТО передали міському голові звернення, в якому вимагають покарати тих, хто роздмухує сепаратизм у Львові. "Росія буде говорити, що самі українці визнають, шо це територія російська. Як таке може бути? Такого не може бути! Це територія України, вона завжди буде українською територією", - обурений боєць АТО Євген Гаврильчак.

Як уже повідомлялося, голова Львівської ОДА Олег Синютка обурився написом "Народні республіки Донецька та Луганська" на карті, що зображала території окупованого Донбасу. За словами видання, чиновник висловив протест модератору форуму Мирославі Гонгадзе, віце-спікерці Оксані Сироїд а також меру міста Андрію Садовому.

Повʼязані теми:

Наступна публікація