В уряді назвали середній розмір субсидії, яку виплатять живими грошима

В уряді назвали середній розмір субсидії, яку виплатять живими грошима

Фото: Національний банк України

Середній розмір субсидії, яку українці отримують готівкою, наразі становить 1676 гривень. 

Середня вартість субсидії, яка внаслідок монетизації виплачується готівкою, становить 1676 грн. Про це 19 березня на селекторній нараді з питань монетизації субсидій та індексації пенсій повідомив головуючий на засіданні віце-прем`єр-міністр України Павло Розенко. 

"Середній розмір коштів, які люди отримують на руки, становить 1 676 грн", - сказав віце-прем`єр-міністр. За словами Павла Розенка, монетизація субсидії торкнеться 3,5 мільйона домогосподарств, з яких кошти буде виплачено через Пенсійний фонд - 2,3 мільйона українців, через систему "Ощадбанку" - ще 1,2 мільйона співвітчизників. Розенко також наголосив, що в держбюджеті на 2019 рік було передбачено 58 мільярдів гривень на субсидії населенню, тому при монетизації не залучався додатковий фінансовий ресурс, а лише було змінено механізм виплат. Також він нагадав, що виплата коштів відбудеться у квітні і травні.

Натомість, раніше президент Петро Порошенко визначав середній розмір монетизованої субсидії у сумі півтори тисячі гривень.  

Нагадаємо, сума монетизованих субсидій для українців від початку кампанії з виплат на початку березня перевищила 350 мільйонів, а в механізмі виплат немає жодного збою. Про це з посиланням на прем'єр-міністра України повідомляє прес-служба Кабміну. "...Процес пішов. Ці гроші належать українцям. Фактично до нового опалювального сезону ми прийдемо з системою, що працює", - цитує прем`єр-міністра урядова прес-служба. Однією з ключових переваг монетизації є можливість ефективно використовувати ресурси і залишати зекономлені на комунальних платежах кошти на власні потреби. 

Станом на зараз українцям виплатили майже 4 мільярди гривень. Виплати розпочалися 12 березня. Загалом, відбудеться три етапи монетизації. На другому етапі до монетизації залучаються громадяни, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі. 7 лютого Кабінет міністрів України скоротив до одного місяця максимальний період простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

Субсидії готівкою почнуть видавати уже відсьогодні

Субсидії готівкою почнуть видавати уже відсьогодні

Повʼязані теми:

Наступна публікація