Сестра Сенцова звинуватила в маніпулюванні ЗМІ, які написали про критичний стан політв'язня

Сестра Сенцова звинуватила в маніпулюванні ЗМІ, які написали про критичний стан політв'язня

Фото: Reuters

За її словами, новина була у тому, що йде робота над фільмом Сенцова.

Сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан спростувала поширену від її імені в ЗМІ інформацію, що її брат перебуває в реанімації.

За її словами, на прес-брифінгу 16 жовтня, присвяченому роботі над фільмом Сенцова, вона передала інформацію двотижневої давності про стан політв'язня.

"Якщо низка журналістів воліла не говорити про кіно, а передруковувати про його близький кінець під соусом новин, то питання до них", - написала Каплан на своїй сторінці в Facebook.

"Так, Олегу важко, так, ситуація критична, так, вихід з голодування - дуже складний процес, так, здоров'я підірване грунтовно. Але де тут новина? Агов, журналісти, вам розповідали про кіно, про те, чому це потрібно і важливо, і це нове, про це не було раніше інформації, от нафіга тут маніпулювати?", - додала вона.

Раніше 16 жовтня ЗМІ з посиланням на Наталю Каплан написали, що український політв'язень і режисер Олег Сенцов потрапив до реанімації.

"Він зараз перебуває в реанімації у лікарні Лабитнангі. Його виводять з голодування. Ситуація дуже критична, ніхто не знає, чим це закінчиться. Вже є незворотні наслідки", – такі слова Наталії приводили журналісти.

У Федеральної служби виконання покарань РФ заявили, що ця інформація не відповідає дійсності і що Олег Сенцов перебуває не в реанімації, а в медичній частині колонії.

Сестра Олега Сенцова розповіла про його стан після виходу з голодування

Сестра Олега Сенцова розповіла про його стан після виходу з голодування

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до вчинення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення було звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

5 жовтня російські тюремники заявили, що український режисер припинив голодування. Пізніше цю інформацію підтвердив і адвокат Сенцова Дмитро Дінзе. За його словами, політв'язень не мав виходу, адже в російській лікарні йому погрожували почати примусове годування та "зробити з нього овоч". Сенцов голодував 145 днів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація