Сезон алергії: весняне цвітіння відчутно вдарило по здоров’ю українців

Сезон алергії: весняне цвітіння відчутно вдарило по здоров’ю українців

Фото: pixabay.com

Медики твердять, що алергіків із року в рік лише більшає.

Спекотна весна принесла великі страждання для алергіків, бо тепло прийшло зненацька та швидко, тому одночасно зацвіло практично все. Медики ж констатують, що хвороба щороку вражає дедалі більше людей, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Юля Петренко про свою алергію дізналася у 16 років, але серйозно не лікувалася, аж поки не почалися жахливі напади. Одного разу вона ледь не померла у потязі. "Я не змогла зупинити своїми ліками – балончиком. Зупиняли поїзд, викликали  швидку. Поїзд зупинився, під’їхала швидка допомога і мені протинабрякові та протиалергічні препарати", - розповіла вона. Дівчина тепер має бронхіальну астму та інвалідність 3-го ступеня. "Це страшно, тому я всім людям кажу: коли у вас починається алергія – не чекайте, зразу йдіть до спеціаліста, хай він визначає", - радить вона.

Експерти розповіли секрети правильного вибору ранніх полуниць

Експерти розповіли секрети правильного вибору ранніх полуниць

Алергенами можуть бути береза, вільха, граб, різні кущі та трави, але найбільше проблем дає тополиний пух. Він уже увібрав у себе навколишній бруд, пил і пилок різних рослин, тож для алегриків розпочинаються справді важкі дні. Навіть на ТСН кілька провідних журналістів не їздять на зйомки і не з’являються в ефірі, бо з червоними очима та розпухлими носами лікуються вдома.  Людмила Бадалян уже вийшла на роботу, хоча й досі на пігулках. "Я тиждень думала, що в мене нежить, другий, третій, потім через місяць я пішла до лікаря, він мені сказав: співчуваю. Відтоді постійні мої супутники щовесни – очні краплі  і краплі для носа, ліки", - розповіла журналістка.

До людей і у 35-40 років вперше приходить алергія та залишається назавжди. Лікар-алерголог Марина Борисюк просить усіх не терпіти цю недугу, а якщо є лишень підозра, то пройти тестування. Адже деякі види алергії можна залікувати – хоч це триває кілька років, але все ж дає результат. Крім ковтання таблеток фахівець пропонує прості, але дієві засоби: наприклад, зволожену марля на вікна, котра затримає пилок. "Коли людина гуляє, особливо коли це лісопаркова зона, приходить додому – потрібно зняти верхній одяг, повісити до шафи, щоби пилок, котрий лишився на ньому, не потрапляв до квартири, вмитися, навіть вимити голову. Є термальна вода у спреях, котрою можна кілька разів зрошувати лице – і діткам, і дорослим", - радить фахівець.

Алергія нині шириться по планеті з неймовірною швидкістю через погану екологію, нездорову їжу, антибіотики та низький імунітет. Усе це спричиняє в організмі гіперчутливість, до того ж люди вперто не лікуються. "А смисл? Минеться це – і само пройде", - каже зустрічний киянин на вулиці про період цвітіння рослин. На зауваження ж про піклування про здоров’я відповідає своїм аргументом – дорого. Тож українцям можна побажати тільки одного: не хворіти.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Фото: ТСН.ua

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація