Шахраї продають українцям Green Card за 10 тисяч доларів та пропонують укладати фіктивні шлюби

Шахраї продають українцям Green Card за 10 тисяч доларів та пропонують укладати фіктивні шлюби

Green Card в Україні можна отримати за 10 тисяч доларів або фіктивний шлюб / Фото: livejournal.com

Держдеп США б'є тривогу через шахраїв, які контролюють українську еміграцію в країну.

В Україні шахраї взяли під контроль американську програму Green Card. За 10 тисяч доларів або ж після укладання фіктивного шлюбу громадяни країни можуть утримати "унікальну" можливість втекти з України.

"Одного разу мені зателефонували з місцевої турфірми, привітали з тим, що я виграв Green Card. Щоб отримати "перепустку в США", зажадали 10 тисяч доларів. Або запропонували оформити фіктивний шлюб (тоді, мовляв, всі витрати покриє сторона дівчини). Коли я відмовився, довго переконували, що я втрачаю унікальний шанс. Але я не піддався", - розповів тернопільчанин Віталій Баглай про свій досвід у коментарі Вестям.

Віталій потрапив під дію найпоширенішої схеми шахрайства, яку організовують турфірми. За оцінкою посольства США в Україні, аферисти з року в рік вносять для участі в "лотереї" дані 80% жителів Західної України (де найбільше охочих емігрувати). Туристичні агенції використовують дані клієнтів (які, зокрема, отримують, оформляючи турвізи і путівки) без їхнього відома, а в разі виграшу вимагають у них гроші за можливість переїхати в США.

Дані Віталія шахраї отримали з його згоди. Але він навіть забув про це. Після того, як з ним сталася ця історія, чоловік згадав, що ще в роки студентства, йому "по приколу" запропонували заповнити анкету для участі в розіграші Green Card. Відтоді його дані зберігалися в базі.

Нагадаємо, що в Україні шахраї контролюють програму Green Сard та тероризують іммігрантів. Злочинці беруть під контроль картку і номер соціального забезпечення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація